Napisano 20 Lipiec 200519 l modelowałem sobie autko juz 7 godzin, w pewnym momencie oś się stało z systemem i chciał się zrestrtować, przedtym spytał czy chce zapisać zmiany przed wyłączeniem, odruchowo nacisnołem tak...po ponownym uruchomieniu zapisu zobaczyłęm że mesh jest narzucony...da sięto jakoś cofnąć:/...pomocy:(
Napisano 20 Lipiec 200519 l Ja osobiście takiej sytuacji nie miałem ale tylko dlatego że Mesh Smootha nadaje jako dodatkowy modyfikator, dzięki czemu zawsze mam możliwośc wyłączenia efektu bądz wprowadzenia niezbędnej zmiany.
Napisano 20 Lipiec 200519 l jesli wszystko sie zlało (wszystkie modyfikatory zamienily sie w jeden ; editable poly/mesh) to juz nic nie zrobisz ... sprawdz czy masz jakiegos autobak.a ... sa w katalogu "autobak" w glownym katalogu maxa
Napisano 20 Lipiec 200519 l Autor wielkie dzięki Marcin!! było w autobaku trochębęde musiał nadrobić, ale lepsze to niż znowu od zera:))...wielkie dzięki:D
Napisano 20 Lipiec 200519 l Czytając to naszło mnie pewne pytanko ... kiedyś spotkałem się "gdzieś" z opisem pluginy który zmniejszał gęstość siatki ... teraz mi się dopiero przypomniało, ale nic o tym nie wiem, nie wiem nawet czy to była prawda ... istnieje taki plugin?
Napisano 20 Lipiec 200519 l jest optimize w maksie i rozne pluginy ale one nie przywracaja dawnego wygladu tylko zmniejszaja gestosc siatki wg jakiegos algorytmu
Napisano 20 Lipiec 200519 l jest optimize w maksie i rozne pluginy ale one nie przywracaja dawnego wygladu tylko zmniejszaja gestosc siatki wg jakiegos algorytmu acha ... dzięki ...