Napisano 20 Lipiec 200519 l Witam, pracue teraz nad wizualizacją (nigdy niemoge tego wymowic :P) pomieszczenia moim zaczatkiem pomysłu w głowie była ta mała grafika i juz prawie skonczyłem ale chciałem sie zpytac expertów co o tym sadzą.... i jak co sądzicie :)
Napisano 20 Lipiec 200519 l calkiem ladnie ... przydalo by sie wiecej neibieskiego (swiatla ofcourse) bo wszystko takie bezowe ... ja bym tam zrezygnowal wogle z Direct lighta i dal sam skylight ... ogolnie fajna forma ... ale przydal by sie wiekszy render bo malo widac ...
Napisano 20 Lipiec 200519 l Autor Marcin sory ale to koncept !! napisałem moje ponizej jest tego sie bałem ze jak dam na początku koncept to beda mylic
Napisano 20 Lipiec 200519 l Basiu nie wiedziałem że ty taki dobry jesteś :D Nieźle nieźle dodał bym wiecej obiektów np jakieś wymyśle roślinki doniczkowe :D
Napisano 20 Lipiec 200519 l Autor zieki wizz staram sie ten render to niby ostteczny chyba ze mnie strasznie zdołujecie w czyms (starałem sie czymac konceptu)
Napisano 20 Lipiec 200519 l Skoro się trzymałeś referki to dlaczego barierka na samych schodach nie jest prostopadła do poziomu posadzki jak w oryginale ? Masz kamerę umieszczoną wyżej i bardziej na prawo niż na referce :P Direct light jest umieszczony w innym miejscu, hehe no i w oryginale jest listwa przypodłogowa. Tak poważnie to podkręć w PS kontrast i może będzie lepiej bo w referce jest głębszy mrok za filarami niż u Ciebie.
Napisano 20 Lipiec 200519 l Autor ale powiedziałem ze starałem... a nie ze musi byc w 100 % takie same
Napisano 20 Lipiec 200519 l ale można by zmienić te poręcze bo pochyłe wyglądają paskudnie a pozatym nigdzie jeszcze takich nie widziałem :P a co do rendera to jeżeli chcesz uzyskać taki efekt jak w referce to koniecznie zwiększ color bleed
Napisano 20 Lipiec 200519 l To rozwiązanie barierek jest dość popularne - ale na tej pracy łączenie barierki i szklanej tafli przy zmianie biegów jest niedopracowane.
Napisano 21 Lipiec 200519 l Autor ja niemam vrey czy jak tam ja uzywam radisiti z cinema 4d i domyslam sie oco chodzi z color bleed - chodzi ci o odbicie na suficie podłoza (dlatego takie czerwone) render tego obrazka to 2h i niechce go predłuzac to i tak zadługo