ineedmiq Posted July 25, 2005 Share Posted July 25, 2005 Witam,przeszukalem forum.Oczywiscie pare osob mialo taki problem jak ja,ale na nic sie zdaly wytlumaczenia w tamtejszych watkach.Probowalem ,probowalem i nic... Zaczynamy - Nie moge polaczyc dwoch spline'ow ... poza tym warto je laczyc ? robie lyzke z ksiazki ktora jest do sciagniecia w podstawach 3dmax.pl.Tylko,ze tam opisywany jest max3 a ja dlubie w 7.Opcje sie roznia i nie moge sobie z tym poradzic... Wiem,ze jeden vertex moze miec 2 linie..nie moze miec wiecej ? jak najlatwiej modelowac ? Tak samo nie wiem dlaczego tak dziwnie zachowuje mi sie bezier.tzn nie wygina do punktu ktory ja pokazuje,tylko przeskakuje troche obok ;\ Jakby mnie ktos odeslal do opisu interfejsu lub po krotce wytlumaczyl,lub mial czas zebym go pomolestowal na gg bylbym dozgonnie wdzieczny. pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
xeav Posted July 25, 2005 Share Posted July 25, 2005 Wiem,ze jeden vertex moze miec 2 linie.. to raczej o splajnach nic nie wiesz :) jeśli chcesz połączyć splajny, wybierasz spline#1>attach>spline#2 i jeśli masz już połączone to zwelduj vertexy: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=16590 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts