Napisano 26 Lipiec 200519 l Witam - wjaki sposób zlinkować obiekt np klamkę do pivot door tak by otwierała się razem z nimi ??
Napisano 27 Lipiec 200519 l Hej...posoby są 2... 1. łatwiejszy jak ustawisz już takie drzwi jak chcesz.... to konwertujesz do editalbe mesha albo poly (możesz tez nadać modyfikator) i detacheujesz samo skrzydło drzwi.... potem do niego linkujesz wszystkie elementy... jak klamke albo zamek i finał..... minus jest taki, ze drzwi otwierasz ich rotacją a nie parametrem. 2. ciekawszy... Tworzysz wszystkie elementy które chcesz umieścic na drzwiach PLUS dummy.... Dummy Alignujesz pivot do pivota drzwi Klikasz prawym na dummy... dajesz WireParameters>Transform>Rotation>ZRotation, potem drzwi>Objec(PivotDoor)>Open(degrees) Wyskoczy okienko gdzie strzałeczką definiujesz który parametr na który ma wpływać, w tym przypadku Open na Rotation... i w okienku edycyjnym, gdzie masz "Open__degrees_" poprawiasz tak, żeby wyglądał w ten sposób: DegToRad(Open__degrees_) Na koniec ..... linkujesz do dummy wszystkie ozdobniki wszycho... Powodzenia ps. Wybacz że tak drobiazgowo piszę.... ale jakoś lubię Cię ... dlatego chciałem dość klarownie wyjaśnić. Normalnie odpowiedziałbym jednym słowem..... WIREPARAMETERS ;)
Napisano 27 Lipiec 200519 l Autor zrobiłem pierwszym - ale drugi jest ok raczej bardziej wygodny wireparam. tez myslałem ale nie przyszło mi do głowy zeby alignować pivoty :-) czasami rozwiązanie jest tak banalne heh wielkie dzieki pozdro
Napisano 27 Lipiec 200519 l wiesz..... praca w majce ma swoje plusy..... jak nie możesz czegoś zrobić to trzeba obejść to hierarchią ;)