Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mam Final Render\'a Stage-0 1.0 pod max\'em 4.2 Athlon 1.33 Ghz, 512 Mb SDRAM, Win Xp (ale pod 2k mialem ten sam problem) jest to problem z GI (mam nadzieje ze tylko z tym) a mianowicie przy renderowaniu scen z GI pojawiaja sie dziwne rzeczy w miejscach gdzie ich NIE POWINNO na 100% byc !

http://www.lo.miechow.net.pl/a.jpg

Ten obrazek to przyklad renderowania STANDARDOWEJ scencki dodanej do FR (nic nie zmienialem - nawet rodzielczosci renderowania) ktory chyba (??) powinna sie prawidlowo zrenderowac, podczas gdy u mnie jakos tak dziwnie. Zreszta zobaczcie sami i powidzcie mi prosze w czym rzecz. Aha, przy innych standardowych scenkach z FR mam podobne rzeczy, czasami np. jakies dziwne kropki sie pojawiaja (??) Co jest nie tak ? sad.gif

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 2,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ja miałem 1.0 pod win 98 i nie było problemów, teraz na win 2k i FR1.1 problemy z tą sceną nadal nie występują......wszystko jest w jak najlepszym porządku

dziwne, :(

Napisano
  • Autor

hmm raczej tak, bo skoro laduje jakas oryginalna scenke to laduja sie tez oryginalne ustawienia GI itd. itd. a wiec powinno sie odbrze renderowac, ale ten probleam mam tez przy innych scenkach, nie tylko tej (wszystkie oryginalnie dodane do FR)

Napisano

ooops jednak dziala. i hmmm no nie wiem jak ja otwieralem ta scenke pod 1.0 to nie mam czegos takiego... sprobuj zainstalowac 1.1 i najnowszego patcha moze to pomoze. a jak nie to zmodyfikuj sciany tak, zeby sie przecinaly i zobacz czy bedzie jakas roznica.

chociaz moze to jakies bledy w dokladnosciach procesora albo pamieci (moze przez podkrecanie/zmienianie taktowania pamieci w biosie) ?

Napisano
  • Autor

Nic nie przetaktowywalem/zmienialem - nic a nic, a co do tego zeby zmodyfikowac sciany tak zeby sie przecinaly - zrobilem tak, i nie pomoglo ! :( shit ! :( Niech ktos mi podesle patcha do max\'a 4.2.6 !!