kajtom Napisano 3 Sierpień 2005 Share Napisano 3 Sierpień 2005 to już 3 moja wizualizacja ;) Tym razem coś z głowy. Ma to być pracowania studenta - architekta. Nie jestem jeszcze pewien czy będę wstawial tu łóżko :/ Wiem natomiast że musi się tu znaleźć sporo łuków, zokrągleń (patrz ściana). Jako początkujący mam pytania: 1. Dlaczego na ścianie w której znajdują się okna mam w rogach jakieś dziwne rozświetlenia :/? Nie bardzo wiem co zmienić w ustawieniu vraya żeby się tego pozbyć 2. Od czego może powstać ten cień pod ramą lewego okna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 3 Sierpień 2005 Share Napisano 3 Sierpień 2005 może zmiana color mappingu na hsv lub inny pomoże, a co do renderu to ust. kamery mi nie pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 3 Sierpień 2005 Share Napisano 3 Sierpień 2005 2. Od czego może powstać ten cień pod ramą lewego okna? a wprobuj zrobic wiekszy render albo wieksze zblizenie na to okno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajtom Napisano 3 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2005 Podsyłam dodatkowe 2 rendery. Wydaje mi się że uporałem się z tymi dziwnymi rozjaśnieniami w rogach o których pisałem i dodatkowo udało mi się zyskać bardziej przytulną barwę A w tych oknach jakieś zło musi się czaić. Kończe bo mi zaraz burza zdmuchnie antenę z dachu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 3 Sierpień 2005 Share Napisano 3 Sierpień 2005 strasznie sterylne i ....czy to jest pod woda ? bo za oknem tak niebiesko :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 3 Sierpień 2005 Share Napisano 3 Sierpień 2005 no wygląda jak na basenie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 3 Sierpień 2005 Share Napisano 3 Sierpień 2005 uchwyty okien do wymiany (poza tym są za nisko) pomodeluj jeszcze, bo na razie w sumie mało rzeczy do oceny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajtom Napisano 3 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2005 Przyczepiliście się... : Gdzie Wasza wyobraźnia?:) Nie widzicie fajnego widoku za oknem, tekstur na meblach? Panie i panowie, to jest WIP ;) Dzieki za uwage o klamkach, faktycznie trzeba zrobić ładniejsze ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 3 Sierpień 2005 Share Napisano 3 Sierpień 2005 oświetlenie leży :P i gdzie widziałes szybe z takim reflectem - to raczej lustro :] ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 3 Sierpień 2005 Share Napisano 3 Sierpień 2005 troche mało przypomina mi to jakąś pracownie, wyglada mi to pomieszczenie raczej na wypoczynkowy pokoik na wczasach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajtom Napisano 3 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2005 Dobra, wiem że nie można się usprawiedliwiać brakiem umiejętności ale ja w dalszym ciągu muszę to robić. Postaram się popracować nad oświetleniem ale to moja 3 praca w maxie więc sorry że ideał osiągnę... za jakiś czas :P materiał na szybę do testów wziałem z jakiegoś zbioru vray mats. Dzięki za zainteresowanie;) Teraz pracuję nad klameczkami zgrabnymi a potem zajmę się meblami ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi