Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

to już 3 moja wizualizacja ;) Tym razem coś z głowy. Ma to być pracowania studenta - architekta. Nie jestem jeszcze pewien czy będę wstawial tu łóżko :/ Wiem natomiast że musi się tu znaleźć sporo łuków, zokrągleń (patrz ściana).

Jako początkujący mam pytania:

1. Dlaczego na ścianie w której znajdują się okna mam w rogach jakieś dziwne rozświetlenia :/? Nie bardzo wiem co zmienić w ustawieniu vraya żeby się tego pozbyć

2. Od czego może powstać ten cień pod ramą lewego okna?

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

może zmiana color mappingu na hsv lub inny pomoże, a co do renderu to ust. kamery mi nie pasuje

Napisano
  • Autor

Podsyłam dodatkowe 2 rendery.

Wydaje mi się że uporałem się z tymi dziwnymi rozjaśnieniami w rogach o których pisałem i dodatkowo udało mi się zyskać bardziej przytulną barwę

A w tych oknach jakieś zło musi się czaić.

Kończe bo mi zaraz burza zdmuchnie antenę z dachu :P

Napisano

uchwyty okien do wymiany (poza tym są za nisko)

pomodeluj jeszcze, bo na razie w sumie mało rzeczy do oceny

Napisano
  • Autor

Przyczepiliście się... : Gdzie Wasza wyobraźnia?:) Nie widzicie fajnego widoku za oknem, tekstur na meblach? Panie i panowie, to jest WIP ;) Dzieki za uwage o klamkach, faktycznie trzeba zrobić ładniejsze ;)

Napisano

oświetlenie leży :P i gdzie widziałes szybe z takim reflectem - to raczej lustro :] ?

Napisano

troche mało przypomina mi to jakąś pracownie, wyglada mi to pomieszczenie raczej na wypoczynkowy pokoik na wczasach.

Napisano
  • Autor

Dobra, wiem że nie można się usprawiedliwiać brakiem umiejętności ale ja w dalszym ciągu muszę to robić. Postaram się popracować nad oświetleniem ale to moja 3 praca w maxie więc sorry że ideał osiągnę... za jakiś czas :P

materiał na szybę do testów wziałem z jakiegoś zbioru vray mats.

Dzięki za zainteresowanie;) Teraz pracuję nad klameczkami zgrabnymi a potem zajmę się meblami ;]