Napisano 7 Sierpień 200519 l wiem ze to nie ten dzial ale nie ma dzialu maxwella to tu pisze ;) - mam prosta scenke tak dla przykladu ustawiam kamere maxwella daje czas renderu na 3 min np. i daje render no i po zakonczeniu nie ma zdjecia :) to co sie wyrenderowalo nie wiem o co biega ?
Napisano 8 Sierpień 200519 l A uzyles materialow maxwell'owskich ? Zeby cos ci sie renderowalo musisz koniecznie umiescic zrodlo swiatla.
Napisano 8 Sierpień 200519 l hmm w 3 minuty to ty sobie zobaczysz ;) powiedz czy pokazuje sie okno trybu poleceń i okno maxwell rendera gdy dajesz na render ? Zeby cos ci sie renderowalo musisz koniecznie umiescic zrodlo swiatla. wystarczy że dasz na Enable w f10->render->enviroment->Physical Sky zwiększ czas renderingu na np 60min. i powiedz co z tymi oknami.
Napisano 8 Sierpień 200519 l Autor tak wszystko odbywa sie ok pokazuje jak liczy czas domierza itd. ;) hindus na poczatku dalem standardowe ustawienie 20 min :) i nic tez nie bylo
Napisano 8 Sierpień 200519 l tym mniejsze ziarno tylko licz sie z tym że jak ustawisz w render control 120min to ci policzy przez 120 min a potem staje takze lepiej dawac np 10godzin i sobie sprawdzac co 3godziny aż do zadowalającego efektu :] żeby całkowicie czysty render otrzymać musisz sie napracować ;) a raczej komputer :P
Napisano 2 Październik 200519 l A takie jeszcze głupie pytanie (chociaż podobno są tylko głupie odpowiedzi... ;) JAK zapisać plik np. JPG z wyrenderowaną scenką?
Napisano 3 Październik 200519 l :D no to jak glupie pytanie to mam glupi sposob - ja robilem print screena i wycinalem w PS :DDDDDDD - w maxwellu definiowalem sciezke - ale plik po renderingu byl zawsze pusty
Napisano 3 Październik 200519 l omg sciagacie cos z neta i nawet nie chce sie wam do instrukcji zajzec ZAWSZE plik wyjsciowy z ostatniego rendera jest zapisywany znajduje sie on w katalogu output ktory zas znajduje sie w katalogu roboczym maxwella (czyli zapewne w program files > maxwell | bądz w c:\Maxwell)
Napisano 3 Październik 200519 l A takie jeszcze głupie pytanie (chociaż podobno są tylko głupie odpowiedzi... JAK zapisać plik np. JPG z wyrenderowaną scenką? :O :o :o .......
Napisano 11 Październik 200519 l Autor a ja mam takie pytanie: jak renderuje maxwllem 1-2 h jest ziarno widoczne czy dluzszyu czas redneru np.20h pozwoli na czesciowe ich zmniejszenie ze bedzie lepiej wygladalo ? zalezy to od czasu renderingu ?
Napisano 11 Październik 200519 l Autor a jak mi sie renderuje i np. 1. bede robil jaks nowa sce czy co kolwiek to dalej maxwell bedzie sie renderowal 2. jak wylacze maxa to maxwell dalej bedzie sie rednerowal bo jest on w osobnym oknie ;) dzieki nie proboje bo wlasnie renderuje
Napisano 11 Październik 200519 l zalezy to TYLKO od czasu nie bo jeszcze od komputera :P 1. bede robil jaks nowa sce czy co kolwiek to dalej maxwell bedzie sie renderowal 2. jak wylacze maxa to maxwell dalej bedzie sie rednerowal bo jest on w osobnym oknie 1) tak 2) tak czemu sobie nie sprawdzisz ?
Napisano 11 Październik 200519 l Autor hindus jaks tak mi sie nasunelo takie pytanie a wlasnie nastawilem render na 20h to nie chcialem go schrzanic
Napisano 13 Październik 200519 l Autor moze to glupie ale nie wiem ;) jak mam zapisac zdjecie po wyrenderowaniu w maxwell ?? daje file i nie ma nic zadne save :) ??
Napisano 13 Październik 200519 l tam gdzieś w folderze maxwella, po wyrenderowaniu, jest zawsze plik .tga lub zapisujesz w render options> mxi file czy coś takiego.