Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

wiem ze to nie ten dzial ale nie ma dzialu maxwella to tu pisze ;)

- mam prosta scenke tak dla przykladu ustawiam kamere maxwella daje czas renderu na 3 min np. i daje render no i po zakonczeniu nie ma zdjecia :) to co sie wyrenderowalo nie wiem o co biega ?

• Odpowiedzi 20
  • Wyświetleń 4,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

A uzyles materialow maxwell'owskich ? Zeby cos ci sie renderowalo musisz koniecznie umiescic zrodlo swiatla.

Napisano

hmm w 3 minuty to ty sobie zobaczysz ;) powiedz czy pokazuje sie okno trybu poleceń i okno maxwell rendera gdy dajesz na render ?

Zeby cos ci sie renderowalo musisz koniecznie umiescic zrodlo swiatla.
wystarczy że dasz na Enable w f10->render->enviroment->Physical Sky

zwiększ czas renderingu na np 60min. i powiedz co z tymi oknami.

Napisano
  • Autor

tak wszystko odbywa sie ok pokazuje jak liczy czas domierza itd. ;)

hindus na poczatku dalem standardowe ustawienie 20 min :) i nic tez nie bylo

Napisano

włącz sky dome lub physical sky i musi działać :)

Napisano

tym mniejsze ziarno tylko licz sie z tym że jak ustawisz w render control 120min to ci policzy przez 120 min a potem staje takze lepiej dawac np 10godzin i sobie sprawdzac co 3godziny aż do zadowalającego efektu :] żeby całkowicie czysty render otrzymać musisz sie napracować ;) a raczej komputer :P

Napisano

A takie jeszcze głupie pytanie (chociaż podobno są tylko głupie odpowiedzi... ;)

JAK zapisać plik np. JPG z wyrenderowaną scenką?

Napisano

:D no to jak glupie pytanie to mam glupi sposob - ja robilem print screena i wycinalem w PS :DDDDDDD - w maxwellu definiowalem sciezke - ale plik po renderingu byl zawsze pusty

Napisano

omg

sciagacie cos z neta i nawet nie chce sie wam do instrukcji zajzec

ZAWSZE plik wyjsciowy z ostatniego rendera jest zapisywany

znajduje sie on w katalogu output ktory zas znajduje sie w katalogu roboczym maxwella (czyli zapewne w program files > maxwell | bądz w c:\Maxwell)

Napisano
A takie jeszcze głupie pytanie (chociaż podobno są tylko głupie odpowiedzi...

JAK zapisać plik np. JPG z wyrenderowaną scenką?

:O :o :o .......
Napisano
  • Autor

a ja mam takie pytanie:

jak renderuje maxwllem 1-2 h jest ziarno widoczne czy dluzszyu czas redneru np.20h pozwoli na czesciowe ich zmniejszenie ze bedzie lepiej wygladalo ? zalezy to od czasu renderingu ?

Napisano
  • Autor

a jak mi sie renderuje i np.

1. bede robil jaks nowa sce czy co kolwiek to dalej maxwell bedzie sie renderowal

2. jak wylacze maxa to maxwell dalej bedzie sie rednerowal bo jest on w osobnym oknie ;)

dzieki nie proboje bo wlasnie renderuje

Napisano
zalezy to TYLKO od czasu
nie bo jeszcze od komputera :P

1. bede robil jaks nowa sce czy co kolwiek to dalej maxwell bedzie sie renderowal

2. jak wylacze maxa to maxwell dalej bedzie sie rednerowal bo jest on w osobnym oknie

1) tak

2) tak

czemu sobie nie sprawdzisz ?

Napisano
  • Autor

hindus jaks tak mi sie nasunelo takie pytanie a wlasnie nastawilem render na 20h to nie chcialem go schrzanic

Napisano
  • Autor

moze to glupie ale nie wiem ;) jak mam zapisac zdjecie po wyrenderowaniu w maxwell ?? daje file i nie ma nic zadne save :) ??

Napisano

tam gdzieś w folderze maxwella, po wyrenderowaniu, jest zawsze plik .tga lub zapisujesz w render options> mxi file czy coś takiego.