TrojkaT Napisano 7 Sierpień 2005 Share Napisano 7 Sierpień 2005 wiem ze to nie ten dzial ale nie ma dzialu maxwella to tu pisze ;) - mam prosta scenke tak dla przykladu ustawiam kamere maxwella daje czas renderu na 3 min np. i daje render no i po zakonczeniu nie ma zdjecia :) to co sie wyrenderowalo nie wiem o co biega ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baton Napisano 8 Sierpień 2005 Share Napisano 8 Sierpień 2005 A uzyles materialow maxwell'owskich ? Zeby cos ci sie renderowalo musisz koniecznie umiescic zrodlo swiatla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 8 Sierpień 2005 Share Napisano 8 Sierpień 2005 hmm w 3 minuty to ty sobie zobaczysz ;) powiedz czy pokazuje sie okno trybu poleceń i okno maxwell rendera gdy dajesz na render ? Zeby cos ci sie renderowalo musisz koniecznie umiescic zrodlo swiatla. wystarczy że dasz na Enable w f10->render->enviroment->Physical Sky zwiększ czas renderingu na np 60min. i powiedz co z tymi oknami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 8 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2005 tak wszystko odbywa sie ok pokazuje jak liczy czas domierza itd. ;) hindus na poczatku dalem standardowe ustawienie 20 min :) i nic tez nie bylo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 8 Sierpień 2005 Share Napisano 8 Sierpień 2005 włącz sky dome lub physical sky i musi działać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 8 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2005 dobra dziala ;) czym dluzszy czas renderingu tym lepszy efekt ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 8 Sierpień 2005 Share Napisano 8 Sierpień 2005 tym mniejsze ziarno tylko licz sie z tym że jak ustawisz w render control 120min to ci policzy przez 120 min a potem staje takze lepiej dawac np 10godzin i sobie sprawdzac co 3godziny aż do zadowalającego efektu :] żeby całkowicie czysty render otrzymać musisz sie napracować ;) a raczej komputer :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 8 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2005 lol ;]no to niezla glupota :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorym Napisano 2 Październik 2005 Share Napisano 2 Październik 2005 A takie jeszcze głupie pytanie (chociaż podobno są tylko głupie odpowiedzi... ;) JAK zapisać plik np. JPG z wyrenderowaną scenką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 3 Październik 2005 Share Napisano 3 Październik 2005 :D no to jak glupie pytanie to mam glupi sposob - ja robilem print screena i wycinalem w PS :DDDDDDD - w maxwellu definiowalem sciezke - ale plik po renderingu byl zawsze pusty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 3 Październik 2005 Share Napisano 3 Październik 2005 omg sciagacie cos z neta i nawet nie chce sie wam do instrukcji zajzec ZAWSZE plik wyjsciowy z ostatniego rendera jest zapisywany znajduje sie on w katalogu output ktory zas znajduje sie w katalogu roboczym maxwella (czyli zapewne w program files > maxwell | bądz w c:\Maxwell) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 3 Październik 2005 Share Napisano 3 Październik 2005 A takie jeszcze głupie pytanie (chociaż podobno są tylko głupie odpowiedzi... JAK zapisać plik np. JPG z wyrenderowaną scenką? :O :o :o ....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorym Napisano 3 Październik 2005 Share Napisano 3 Październik 2005 Dziękuję Marcinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 11 Październik 2005 Autor Share Napisano 11 Październik 2005 a ja mam takie pytanie: jak renderuje maxwllem 1-2 h jest ziarno widoczne czy dluzszyu czas redneru np.20h pozwoli na czesciowe ich zmniejszenie ze bedzie lepiej wygladalo ? zalezy to od czasu renderingu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 11 Październik 2005 Share Napisano 11 Październik 2005 zalezy to TYLKO od czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 11 Październik 2005 Autor Share Napisano 11 Październik 2005 a jak mi sie renderuje i np. 1. bede robil jaks nowa sce czy co kolwiek to dalej maxwell bedzie sie renderowal 2. jak wylacze maxa to maxwell dalej bedzie sie rednerowal bo jest on w osobnym oknie ;) dzieki nie proboje bo wlasnie renderuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 11 Październik 2005 Share Napisano 11 Październik 2005 zalezy to TYLKO od czasu nie bo jeszcze od komputera :P 1. bede robil jaks nowa sce czy co kolwiek to dalej maxwell bedzie sie renderowal 2. jak wylacze maxa to maxwell dalej bedzie sie rednerowal bo jest on w osobnym oknie 1) tak 2) tak czemu sobie nie sprawdzisz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 11 Październik 2005 Autor Share Napisano 11 Październik 2005 hindus jaks tak mi sie nasunelo takie pytanie a wlasnie nastawilem render na 20h to nie chcialem go schrzanic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 13 Październik 2005 Autor Share Napisano 13 Październik 2005 moze to glupie ale nie wiem ;) jak mam zapisac zdjecie po wyrenderowaniu w maxwell ?? daje file i nie ma nic zadne save :) ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 13 Październik 2005 Share Napisano 13 Październik 2005 tam gdzieś w folderze maxwella, po wyrenderowaniu, jest zawsze plik .tga lub zapisujesz w render options> mxi file czy coś takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 13 Październik 2005 Autor Share Napisano 13 Październik 2005 no jest tga :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi