Napisano 8 Sierpień 200519 l 1. Tak jak napisałem w tytule każda klatka animacji ma minimalnie inne netężenie światła (do oświetlenia użyłem tylko jednego spota). W animacji wygląda to tragicznie, natężenie skacze jak na starym niemym filmie, ale ja nie taki jednak efekt chciałem osiagnąć. Jakby Ktoś wiedział "co za licho" będę wdzięczny. pozdrawiam r
Napisano 8 Sierpień 200519 l jak masz ustawione swiatlo ?? najwazniejsze jest jaki rodzaj cienia. Sprobuj z roznymi, tez tak mialem przy raytraced shadows zdaje sie, a vray shadows bylo ok. Pokombinuj z tym
Napisano 8 Sierpień 200519 l jak masz ustawione swiatlo ?? najwazniejsze jest jaki rodzaj cienia. Sprobuj z roznymi, tez tak mialem przy raytraced shadows zdaje sie, a vray shadows bylo ok. Pokombinuj z tym :> nie uzywa sie innych typow cienia niz vrayowe w vrayu ;]
Napisano 8 Sierpień 200519 l :> nie uzywa sie innych typow cienia niz vrayowe w vrayu ;] poszukaj na google o flickering`gu bo to z tym masz problem, ale jak powszechnie wiadomo na legelnych wersjach vraya zjawisko to nie wystepuje ;) w nowym vrayu jest od tego blur GI choc nie mam pojecia jak to dziala, nie sprawdzalem
Napisano 8 Sierpień 200519 l Autor Wielkie dzięki za wszystkie podpowiedzi, Cienie mam vray'owe, randomize wyłączony. znaczy ni mniej ni więcej, że za radą peter'a_muler'a pomeczę się teraz z flickeringiem. dzięki jeszcze raz r