danilo2 Napisano 10 Sierpień 2005 Share Napisano 10 Sierpień 2005 Witam, mam taki problemik:zrobiłem animację cieczy w RF3 taką że na początku witać prostopadłościan z wody, potem ciecz się rozpryskuje i "skleja się w kulę". W RF3 wszystko jest ok, ale jak zimportuję animkę do maxa to ten prostopadłościan na początku odbierany jest tak jakby jego zewnętrzne ściany były wewnętrznymi i na odwrót, tzn. każda ze ścian jest tak odwrócona, że np. v-ray podczas renderowania robi z nich czarne, albo wogóle jakieś inne kolory... Ale wraz z upływem czasu i zamianie w kulę jest coraz mniej cząsteczek o odwróconych ścianach, a ostateczna kula jest już dobra..... :( Miał ktoś podobny problem? Może spotkał się ktoś z czymś takim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 10 Sierpień 2005 Share Napisano 10 Sierpień 2005 nic nie rozumiem :P spróbuj modyfokatorem normal za pomocą opcji flip. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danilo2 Napisano 10 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2005 to powiem to inaczej ;) Na początku animacji zimportowany obiekt jest źle odwrócony - flip może by pomogło, ale potem jak zamienia się w kulę cieczy jest już dobrze obrócony - wszystkie ściany są obrócone "na zewnątrz" a nie "do wewnątrz", tak więc jakbym zastosował flip to początek animki byłby dobry, a koniec zły.... jak ktoś chce to moge na maila wysłać scenę z RF3 (nie mam niestety żadnego miejsca na FTP). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurt_hectic Napisano 10 Sierpień 2005 Share Napisano 10 Sierpień 2005 ja uzywam particle w maxie, jest b dobre, a do tego jeszcze sa pluginy,,,, na prawde wszystko mozna tam zrobic. > w blade-e vampiry sie tym rozwalaja..czasteczkami. a teraz nawet wmontowali pro fizyke w nie,. wiec cudenko :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danilo2 Napisano 10 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2005 no tak ale mi chodzi o co innego - że particle są to wiem - ja osobiście wolę RF3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi