convict Napisano 10 Sierpień 2005 Share Napisano 10 Sierpień 2005 Witam! Mam problem! Niedawno przeszedłem na Linux'a i mam problem co do sieci lokalnej! Mianowicie w Window$'ie jak chciałem wejść do kompa w sieci to wchodziłem w "Otoczenie sieciowe" albo wpisywałem \\xxx.xxx.xxx (IP komputera lokalnego ew. \\jego_nazwa) ! A jak moge sie dostać do tekiego kompa na Linux'e? Męcze sie z tym już bardzo długo wiec prosze o pomoc! Z góry THX ConVicT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 13 Sierpień 2005 Share Napisano 13 Sierpień 2005 Czesc, kiedyś się bawiłem linuxem nie do końca pamiętam ale wpisywało się jakieś trzy literki które są skrótem od bodajże przeglądarki linuxowej i adres ten był mniej więcej w takiej formie xxx:\\xxx.xxx.xxx.xxx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 13 Sierpień 2005 Share Napisano 13 Sierpień 2005 napisz pm'a do salvatora albo na gg uderz :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanki Napisano 13 Sierpień 2005 Share Napisano 13 Sierpień 2005 smb://nazwa_kompa/katalog bodajze, co do smb jestem pewien bo to jest od samby reszte musialbym sprawdzic a mi sie nie chce odpalac linucha teraz :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi