Napisano 11 Sierpień 200519 l Dlaczego po zainstalowaniu Maxwell'a nie mogę wybrać go jako rendera w oknie "Render Global Settings"? Aktualnie mogę renderować tylko za pomocą polecenia Maxwell >> Render Preview. I jeszcze jedno pytanie: Co zrobić aby automatycznie przy starcie Mayi ładowała się "wtyczka" maxwell - gdy zaznaczam w oknie plug-in manager "autoload", to po ponownym uruchomieniu maxwell i tak nie jest załadowany. Da się wyłączyć automatyczne tworzenie Maxwell camera, przy załadowaniu plug-ina maxwell?
Napisano 11 Sierpień 200519 l http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=17253 instalowałeś tak jak w tym wątku. To do 2 pyt. Da się wyłączyć automatyczne tworzenie Maxwell camera, przy załadowaniu plug-ina maxwell? hmmm u mnie nie tworzy żadnej kamery. Jaka to wersja maxwella?
Napisano 11 Sierpień 200519 l Autor Utworzyłem wszystkie zmienne, oczywiście ścieżki zmieniłem aby dostosować do swojego środowiska. Nie wiem czy o to chodzi, ale w oknie plugin manager jest pozycja mayall, tylko nie jest zaznaczone loaded i autoload Wersja Mayall to 0.8.2, a maxwella to 1.1.33 EDIT: i jeszce jedno: w manualu czy czymś takim (MaxwellUserManual.pdf), opiane są parametry każdego shadera w material editorze. Np. w MXDiffuse pojawia się się grupa scattering, a wniej dwa parametry: absorption coef i scattering coef. I moje pytanie: dlaczego w mayce nie ma tych atrybutów - mam złą wersję maxwella i mayall'a, czy co?? :) EDIT2: gdzie się ustawia skalę sceny??
Napisano 11 Sierpień 200519 l mam złą wersję maxwella i mayall'a, czy co?? :) może właśnie wersja 0.8.2 mayall nie współpracuje w maxwellem 1.1. Ja mam 0.8.0 i 1.2 i wszystko jest ok