Scrapek Napisano 11 Sierpień 2005 Napisano 11 Sierpień 2005 Więc tak mam z tego tutka http://www.max3d.pl/tutoriale/kurs127/index.php materiał stali z raytrace i jej kolor jest oczywiście srebrny. Zastanawiam się czy istnieje możliwość zmiany koloru tego materiału??
Shogun 3D Napisano 11 Sierpień 2005 Napisano 11 Sierpień 2005 Jasne. ten tutek mówi o parametrach, jakie trzeba ustawić, by osiagnąć ten efekt, a nie o zastosowanych mapach. mape dajesz, jaka chcesz. ustawienia daja jedynie efekt wysokiej połyskliwości. tą metoda mozesz uzyskać nawet bardzo błyszczące... np. drewno...
Scrapek Napisano 12 Sierpień 2005 Autor Napisano 12 Sierpień 2005 xeov -> hahaha :/ jakby to było takie proste to bym na forum nie pisał. mogłeś chociaż sciągnąć gotowy materiał z tego tutka i zobaczyć Z problemem już sobie poradziłem. Poza diffusem którego zmiana sama nic nie dawała, trzeba było zmienić kolory w reflection map typu mix.
xeav Napisano 12 Sierpień 2005 Napisano 12 Sierpień 2005 właśnie, że ściągnąłem, Scrokep. Zmnieniłem kolor i metal też zmienił
Shogun 3D Napisano 12 Sierpień 2005 Napisano 12 Sierpień 2005 Ja też już tego tutka robiłem jakiś czas temu i osiągnałem ten sam efekt, o którym napisałem, metodą, jaką wskazał xeav. Niemen miał rację: jednak dziwny jest ten świat...
Rekomendowane odpowiedzi