Napisano 11 Sierpień 200519 l Więc tak mam z tego tutka http://www.max3d.pl/tutoriale/kurs127/index.php materiał stali z raytrace i jej kolor jest oczywiście srebrny. Zastanawiam się czy istnieje możliwość zmiany koloru tego materiału??
Napisano 11 Sierpień 200519 l Jasne. ten tutek mówi o parametrach, jakie trzeba ustawić, by osiagnąć ten efekt, a nie o zastosowanych mapach. mape dajesz, jaka chcesz. ustawienia daja jedynie efekt wysokiej połyskliwości. tą metoda mozesz uzyskać nawet bardzo błyszczące... np. drewno...
Napisano 12 Sierpień 200519 l Autor xeov -> hahaha :/ jakby to było takie proste to bym na forum nie pisał. mogłeś chociaż sciągnąć gotowy materiał z tego tutka i zobaczyć Z problemem już sobie poradziłem. Poza diffusem którego zmiana sama nic nie dawała, trzeba było zmienić kolory w reflection map typu mix.
Napisano 12 Sierpień 200519 l Ja też już tego tutka robiłem jakiś czas temu i osiągnałem ten sam efekt, o którym napisałem, metodą, jaką wskazał xeav. Niemen miał rację: jednak dziwny jest ten świat...