Napisano 12 Sierpień 200519 l Witam, to znowu ja :) Co prawda był podobny wątek na forum, ale nie znalazłem tam rozwiązania. Ale do rzeczy: Czy można w Mayce, lub ewentualnie za pomocą plug-inów tak wycieniować odpowiednie face'y, aby tworzyły gładką powierzchnię?? Na załączonym obrazku po lewej stronie są właśnie tak wycieniowane. Chciałbym zrobić taką głądką powierzchnię w bryle po prawej stronie. W Attribute Editorze w nodzie (tak to się chyba nazywa) Shape, w zakładce "Mesh Component Display" przy opcji "Display Edges" jest lista rozwijala i tam do wyboru normal, softHard lub onlyHard. Czy można każdej Edge ustawić, aby była ona softEdge lub hardEdge?? pozdr
Napisano 12 Sierpień 200519 l Edit Polygons > Normals > Soften / Harden i naciskamy boxa obok i otwiera sie Polygon Soften / Harden Edge Options, nastepnie wyselekcjonowac fejsy, dobrac wartosc i zastosowac.
Napisano 13 Sierpień 200519 l Autor rzeczywiście tak wygląda, tylko problem w tym, że nie da się tego zaznaczyć, a gdy usunę wszystkie poligony widoczne na obrazku, pozostaje tylko krawędź, a na niej ten punkcik i nie sposób to usunąć :( EDIT: Ok, już usunąłem problem :)