Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mam problem z HDRI w Brazilu... Dokladnie chodzi o import HDR-ow do sceny. We wszystkich tutorialach jest mowa o standardowym plug-inie MAXA, ktory pozwala na import probow. Niestety moj program tego nie posiada ( zarowno wersja 4.2 jak i 5).Korzystajac z Final Rendera problem moge zniwelowac gdyz plug-in ten posiada wewnetrzny import HDR (\"Bitmap HDR\"). Brazil nie posiada takiej opcji. Co robic - moze ktos z was zna link do jakis plug-inow, ktore pozwalalyby na import HDR i dzialalyby z produktem Splutterfisha? Zalezy mi na Brazilu, gdyz w niektorych scenach radzi on sobie znacznie szybciej niz FR....

Sciagnelem taki plug Splutterfisha z max3d i wszystko niby działa (nie ma kaszany), ale nie mam dostepu do najwazniejszych opcji - do przycisku SETUP w oknie, wktorym wybieram mapke. Jak to naprawic???

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

a jakiego masz maxa??

ja sciagalem ten plugin do Hdri z max3d.pl i mi dziala...a na pewno go dobrze zainst? zobacz czy w folderze plugins nie masz jescze jakis innych podfolderow..

pozdr

Napisano

Mysle, ze na sto procent dobrze...

Probowalem w max4.2 i 5 i to samo - nie moge dostac sie do przycisku setup. Wkurwia mnie to chociaz moge korzystac z HDRI....