AGmakonts Napisano 20 Sierpień 2005 Napisano 20 Sierpień 2005 Czy maiła ktoś stycznośc z płyta abita gd8? Jesli tak to czy udało wam się podpiąc (by dizłały) dwie rzeczy (cd i hdd) pod dwa osobne port ide? Dysk jest na ata 100 a cd na 33 więc jedna tasma nie wchodzi w gre. Z tego co zrozumiałem pozostałem porty ide sa bezurzyteczne (po studiowaniu manuala) ale nie wiem napweno.
krzysioo Napisano 21 Sierpień 2005 Napisano 21 Sierpień 2005 Z tego co piszą na stronie Abita, to GD8 ma dodatkowy kontroler ATA133, więc chyba nie powinno być z tym kłopotu. Natomiast GD8-MV i GD8-V mają jeden kanał ATA100, w takim przypadku pozostanie Ci chyba tylko podłączenie dysku pod SATA, przejściówkę można kupić na allegro za 25 zł. (albo kupić nowy dysk SATA :P ) Może napisz coś więcej, czego próbowałeś, co idzie nie tak itp.
AGmakonts Napisano 21 Sierpień 2005 Autor Napisano 21 Sierpień 2005 cóz prubowałem wszystkiego, kupowałem nowe taśmy dawałem dysk na ide 2 a cd na ide 2 i wyłączałem ide1 ale nic z tego prawde mówiąc wszystki kombinacje które przetestowałem okazały sie złe. Teraz mam to na jednej taśmie ale chyba serio skonczy się na przejściówce. Dzięki za odpowiedź
Rekomendowane odpowiedzi