Napisano 14 Lipiec 200222 l Cześć! Mam problem... Zrobiłem włosy Shangiem i chcę, żeby były białe i dałem materiał z Hair Shaderem na biały a renderuje mi na czarno... Czasem są jakieś przebłyski białego, ale to nie jest to co chcę... Ma ktoś jakiś pomysł jak to zrobić?? A.. w scenie mam jedno światło omni.
Napisano 15 Lipiec 200222 l Autor Nie mogę uwieżyć, że nikt nie wie o czym mówię... Mam przybliżyć problem??
Napisano 21 Listopad 200222 l Je¶li problem z włosami jest nadal aktualny to mogę ci polecić dobrego tutka na http://mr2k.3dvf.com/frameset.htm . Nie wiem czy on rozwi±że twój problem bo jeszcze go nie trenowałem ale tutek wygl±da rozs±dnie. pozdrowionka
Napisano 15 Styczeń 200322 l JEsli tutek nie pomogl . To powiem ci co trzeba zrobic - Miaanowicie trzeba dac do sceny swiatlo ( obojetne jakie) i w zakladnce Shag Render kliknac convert to light czy jakos tak to sie nazywa:D I po problemie:D
Napisano 17 Styczeń 200322 l No nie zupełnie. Ten przełącznik służy tylko do ustawienia cieni. Wtedy włosy będą mogły rzucać cień. A u ciebie trudno powiedzieć o co chodzi. Może specular i specular level trzeba podrasować. Może kolor właśnie na specular ustawiłeś a nie na diffuse i ambient. A jak wyglądają włosy w podglądzie materiału. Białe są?
Napisano 29 Grudzień 200321 l A prubowales ustawic w shadow parameters ! Typ cienia ustaw jako composite shadows a nastepnie w ramce composite shadows ustaw shadow hair i kliknij add! Powinno zadzialac ! Pozdro i powodzenie przy zabawie z wlosami ! :D