Napisano 1 Wrzesień 200519 l Witam, zakladam watek na prosbe kolegi. Pisze on prace i stanal w miejscu na tym temacie ktory wyglada mniej wiecej tak: Mamy punkty zaznaczone w jakis sposob na obiekcie. Kamery zczytuja te punkty i w pewnym momencie punkt zostaje przesloniety - kamera go nie sczytuje. Brakuje nam wsolrzednej ktora byla zarejestrowana na poprzendniej klatce filmu (obiekt jest w ruchu), i jest ona zarejestrowana na kolejnej klatce filmu. Nie mamy jej zarejestrowanej na srodkowej klatce, a chodzi o to zeby stosujac interpolacje obliczyc ten punkt, jego polozenie takie jakie mialo by byc na tej srodkowej klatce. Chodzi mi o to jak dokladnie to zrobic, dokladny opis by mi si przydal z wzroami i wykresami. Dzieki wszystkim za pomoc.. Jakby ktos wiedzial cos na ten temat prosze o odpowiedz :)
Napisano 10 Wrzesień 200519 l może jakieś forum dla informatyków istnieje? ja osobiśnie nie znam, ale przypuszczam, że to oni będą wiedzieli :) P.S. taka interpolacja nie stanowi obecnie najmniejszego problemu i są programy, które potrafią na bazie wektorów przesunięć punktów w czasie WRYSOWYWAĆ automatycznie międzyfazy :) jak to od strony kodu wygląda niestety nie wiem.