jasioz Napisano 29 Czerwiec 2003 Napisano 29 Czerwiec 2003 mam pytanko apropos tejze opcji... np. chce zrobic zeby swiatelko tak fajnie przez dziury w plocie przechodzili i smuzylo a v.l daje mi snop na cala wielkosc spota... jak to zrobic... jesli to bylo to sry...mój 1 dzien tutaj[cfaniak]
jasioz Napisano 1 Lipiec 2003 Autor Napisano 1 Lipiec 2003 chodzi mi + - o taki efekt...problem polega na tym ze mgla pojawia sie na calej wielkosci spota a nie na obszarze swiatla ograniczonym obiektem(tutaj oknem)... autor zaklada ze wiem jak uzywac volume light...tyle ze ja nie wiem:))) http://195.150.18.20/max3d/tutoriale/kurs12/vollight.html
Eko Napisano 1 Lipiec 2003 Napisano 1 Lipiec 2003 w zakladce rendering/enviroment masz przycisk Add, po nacisnieciu wybierasz volume light, wskazujesz swiatlo i bawisz sie opcjami :)
jasioz Napisano 1 Lipiec 2003 Autor Napisano 1 Lipiec 2003 caly cas cos takiego mi wychodzi...:( PLZ HELP
Eko Napisano 1 Lipiec 2003 Napisano 1 Lipiec 2003 wyglada jakbys nie wlaczyl rzucania cieni w opcjach swiatla
Traitor Napisano 1 Lipiec 2003 Napisano 1 Lipiec 2003 Jezeli uzywasz maxa 3/4 polecam Plugina Bunch of Volumes. Robi duzo lepsze i szybsze swiatla wolumetryczne niz te wbudowane w maxa.
jasioz Napisano 2 Lipiec 2003 Autor Napisano 2 Lipiec 2003 Originally posted by Eko wyglada jakbys nie wlaczyl rzucania cieni w opcjach swiatla cien jest co widc na podlodze...tyle ze mgla pojawia sie w miejscu gdzie tego swiatla teoretycznie nie ma...[co?]
Rekomendowane odpowiedzi