danilo2 Napisano 2 Wrzesień 2005 Napisano 2 Wrzesień 2005 witam, tak ogólnie to bardzo mało mówi się o tym produkcie- dopiero niedawno przeczytałem wiele komentarzy mówiących o znakomitości tego rendera. Oczywiście komentarze nie zawsze są prawdziwe ( :P ) tak więc powieddcie mi któryt render i pod jakim względem jest lepszy - przykładowy Vray czy ten renderman?
Chalek Napisano 2 Wrzesień 2005 Napisano 2 Wrzesień 2005 Zalezy do czego, to dwie rozne kategorie rendererow. Pod wzgledem mozliwosci, elastycznosci itd lepszy bedzie pewnie Renderman, ale jak masz w maxie vizke zrobic, to polecalbym raczej VRaya.
danilo2 Napisano 2 Wrzesień 2005 Autor Napisano 2 Wrzesień 2005 a zna ktoś może jakiś dokadniejszy opis tego rendera? szukałem w necie ale jakos nie mogę znaleść... :P
mrkrzysiek Napisano 2 Wrzesień 2005 Napisano 2 Wrzesień 2005 poszukaj na stronie pixara bo on jest producentem rendermen'a
masater Napisano 15 Wrzesień 2005 Napisano 15 Wrzesień 2005 renderman to tylko interfejs opracowany przez pixara, a renderery które to obslugują to drugie ;)
xeav Napisano 15 Wrzesień 2005 Napisano 15 Wrzesień 2005 http://www.animallogic.com/research/maxman/faq.html tu jest coś o maxmanie
Rekomendowane odpowiedzi