hanna_g Napisano 2 Wrzesień 2005 Napisano 2 Wrzesień 2005 witam, czy jest jakis sposob, zeby znalezc obiekt, ktory wymknal sie z pola widzenia (na tyle daleko, ze przesuwaniem, obracaniem, przyblizaniem etc. nie mozna go znalezc)? :] wersja 7.
Chalek Napisano 2 Wrzesień 2005 Napisano 2 Wrzesień 2005 Wciskasz "H" i szukasz go na liscie, tylko to przychodzi mi do glowy.
hanna_g Napisano 2 Wrzesień 2005 Autor Napisano 2 Wrzesień 2005 dzieki, ale wtedy po prostu 'wybieraja sie' w tych 2 oknach, w ktorych je mam, a w pozostalych 2 nadal jest pusto :( help.
piotrek Napisano 2 Wrzesień 2005 Napisano 2 Wrzesień 2005 mógłbyś jakoś rozwinąć kwestię, bo nie zrozumiałem ? :P
hanna_g Napisano 2 Wrzesień 2005 Autor Napisano 2 Wrzesień 2005 moglAbym rozwinac :) otoz jak wszyscy wiemy, w maxie generowany obiekt wyswietla sie w 4 oknach w roznych perspektywach. mnie moj obiekt w dwoch z nich zaginal bez wiesci. nie ma sie z czego smiac, na pewno jest jakis sposob, zeby sciagnac go spowrotem, prawda? :]
piotrek Napisano 2 Wrzesień 2005 Napisano 2 Wrzesień 2005 hehe, OK przepraszAm :) w takim razie te dwa viewporty masz jakoś dziwnie ustawone, tzn. wyświetlają fragment przestrzeni, w którym to tego obiektu nie ma. Po prawej stronie na dole ekranu masz kilka ikonek do sterowania viewportami - jedna z nich będzie wykonywała polecenie w stylu show selected, zoom selectet czy coś takiego pozdr 1
Rekomendowane odpowiedzi