VicXar Napisano 3 Wrzesień 2005 Napisano 3 Wrzesień 2005 Mam pewien problem ... (stało sie to nie wiem w jaki sposób:) Po ponownym włączeniu 3D Studio (7) przy poruszaniu sie po Viewport'cie za pomocą Hand znika mi wygląd obiektu i widać tylko zarys box'a =( Prosze o pomoc :) Btw. Nie mam Helpa (Błąd jakiś mam)
VicXar Napisano 3 Wrzesień 2005 Autor Napisano 3 Wrzesień 2005 Ok zadzialalo za co bardzo dziękuje :) A żeby nie robić nowego tematu to tu napisze ... No więc mam pytanko... Zrobiłem samochodzik nie caly =) nie mam zielonego pojecia jak wymodelowac np maske żeby 1 kawałek był kwadratowy a reszta na mesh smooth... Podam przykład jeśli samochód jest cały okrągły a chciałbym żeby miesca na światła kwadratowe to jak to można zrobic? Z góry dziękuje ...
streaker Napisano 3 Wrzesień 2005 Napisano 3 Wrzesień 2005 masz do wyboru: -chamfer -smoothing groups -crease -reczne cutowaine, zeby podwoiź krawedź
VicXar Napisano 3 Wrzesień 2005 Autor Napisano 3 Wrzesień 2005 To może mogłyś mi przybliżyć jak sie używa Crease i Smooth groups .. Gdzie są itd :) Będe bardzo wdzieczny
Master Kiełbaster Napisano 3 Wrzesień 2005 Napisano 3 Wrzesień 2005 smooth groups to jedna z ostatnich zakładek w edit poly. ustawiasz sąsiednim faceom inne smooth groupy póżniej bierzesz w opcjach mesh smootha separate by smoothing groups i masz kant. lepiej jest użyć cuta.
streaker Napisano 3 Wrzesień 2005 Napisano 3 Wrzesień 2005 Crease też tak gdzieś znajdziesz przy edge'ach, włącz NURMS'y i zmieniaj wartośc, zobaczysz, jak to działa. Lepiej chamferować.
Rekomendowane odpowiedzi