happyluke Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 Czy w 3ds 7 można w jakiś sposób włączyć tab panele- takie jak były w wersji 5? Próbowałem metody podanej w jakimś wcześniejszym poście tzn. importowałem UI z wersji 5 ale wywala mi jakiś error. Czemu nie ma Tab paneli w standardzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 Sciągnij i skopiuj ten plik do folderu UI w katalogu 3dsmax (np 'c:\3dsmax7\ui\DefaultUI-tab-hindus.cui') Potem Customize -> Load Custom Ui Scheme i nawigujesz do skopiowanego pliku 'DefaultUI-tab-hindus.cui' I gotowe :) Przy ściaganiu kliknij na dole na FREE i czekaj na link (40sekund) Download Tab Panel (max7) Kliknij :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happyluke Napisano 13 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2005 Great Job Hindus! To działa. Wielkie dzięki. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuQ Napisano 16 Wrzesień 2005 Share Napisano 16 Wrzesień 2005 To działa! Hindus, czy umiesz wsadzić do Tab Panel także pasek główny (Main Toolbar)? W max5 jarzę, w max7 nie jarzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 17 Wrzesień 2005 Share Napisano 17 Wrzesień 2005 z tego co wiem wystarczy go tam przeciągnąc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kakrotto13 Napisano 17 Wrzesień 2005 Share Napisano 17 Wrzesień 2005 "Czemu nie ma Tab paneli w standardzie" - moze zauwazyli ze zajmuje tylko miejsce , a kozystanie z prawego menu jest rownie wygodne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldack Napisano 17 Wrzesień 2005 Share Napisano 17 Wrzesień 2005 troche to majke przypomina:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuQ Napisano 17 Wrzesień 2005 Share Napisano 17 Wrzesień 2005 Z tym przeciąganiem to nie działa. Na niższych wersjach jest taka opcja pod prawym przyciskiem: "Move to Tab Panel". ...no i pasek wskakuje na właściwe miejsce. Można tworzyć sobie własne paski narzędzi i nie muszą być wszystkie na raz widoczne. W 3ds max 7 tego nie ma. Nie siedzę w max scripcie (chyba tutaj tkwi rozwiązanie) na tyle, aby zmusić max-a do honorowania tab paneli. :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo102 Napisano 25 Październik 2006 Share Napisano 25 Październik 2006 a jak usunac jeden tab z takiego menu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuQ Napisano 25 Październik 2006 Share Napisano 25 Październik 2006 Przeciągnij go poniżej (przekształci się w pasek narzędzi) i zamknij. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo102 Napisano 26 Październik 2006 Share Napisano 26 Październik 2006 Zdaje mi sie, ze sie wtedy tylko skopiuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi