Napisano 12 Wrzesień 200519 l Czy w 3ds 7 można w jakiś sposób włączyć tab panele- takie jak były w wersji 5? Próbowałem metody podanej w jakimś wcześniejszym poście tzn. importowałem UI z wersji 5 ale wywala mi jakiś error. Czemu nie ma Tab paneli w standardzie?
Napisano 13 Wrzesień 200519 l Sciągnij i skopiuj ten plik do folderu UI w katalogu 3dsmax (np 'c:\3dsmax7\ui\DefaultUI-tab-hindus.cui') Potem Customize -> Load Custom Ui Scheme i nawigujesz do skopiowanego pliku 'DefaultUI-tab-hindus.cui' I gotowe :) Przy ściaganiu kliknij na dole na FREE i czekaj na link (40sekund) Download Tab Panel (max7) Kliknij :]
Napisano 16 Wrzesień 200519 l To działa! Hindus, czy umiesz wsadzić do Tab Panel także pasek główny (Main Toolbar)? W max5 jarzę, w max7 nie jarzę.
Napisano 17 Wrzesień 200519 l "Czemu nie ma Tab paneli w standardzie" - moze zauwazyli ze zajmuje tylko miejsce , a kozystanie z prawego menu jest rownie wygodne :)
Napisano 17 Wrzesień 200519 l Z tym przeciąganiem to nie działa. Na niższych wersjach jest taka opcja pod prawym przyciskiem: "Move to Tab Panel". ...no i pasek wskakuje na właściwe miejsce. Można tworzyć sobie własne paski narzędzi i nie muszą być wszystkie na raz widoczne. W 3ds max 7 tego nie ma. Nie siedzę w max scripcie (chyba tutaj tkwi rozwiązanie) na tyle, aby zmusić max-a do honorowania tab paneli. :(
Napisano 25 Październik 200618 l Przeciągnij go poniżej (przekształci się w pasek narzędzi) i zamknij.