Napisano 23 Wrzesień 200519 l Tak jak w temacie... czy jest w AS jakaś funkcja która potrafi odczytac zawartość folderu i zwrócić (np jako zmienną tekstową) listę plików znajdujących się w nim?
Napisano 23 Wrzesień 200519 l Raczej bez np. PHP sie nie obejdzie, jezeli robisz na serwie. Kumpel z flab.pl podpowiada mi, ze "w nowym Flashu jest FileReference, ktore ma metode FileReference.browse - wywoluje ona okno dialogowe do wybrania plikow". Moze styknie. Dziala tylko lokalnie. Jezeli to ma byc prezentacja to mozesz skorzystac z programow zinc, screenweaver, swfstudio, swfkit. One potrafia wszystko ;)
Napisano 23 Wrzesień 200519 l Autor Hmm bez PHP się nie obejdzie powiadasz... no dobra tylko powiedz mi (bo z PHP jestem niestety ZIELONY) jaki udział w budowaniu listy plików ma mieć to PHP? Czy odpowiedni skrypt ma budować listę plików i wysłać ją do obiektu flash czy chodzi Ci o coś innego? Nowego flasha niestety nie mam, a funkcja o której mówisz nie jest tym czego szukam. Sprecyzuję Ci o co mi dokładnie biega. Otóż chcę zrobić strone we flashu która buduje w sposób dynamiczny swoją treść (przyciski, odnośniki, teksty, obrazki, etc) w oparciu o zawartość mojego konta WWW. Właśnie dlatego szukam wyżej wymienionej funkcji bo ona była by podstawą do stworzenia takowej strony.
Napisano 25 Wrzesień 200519 l chcesz powiedzieć, że masz na przykład na serwie jakieś obrazki, i we flashu się one wyświetlają?? Jeżeli wgrasz na serwer nowy obrazek to się będzie automatycznie ładował do filmu flash'a?? Jeżeli tak to można skorzystać z np. MySQL + PHP. pozdr
Napisano 25 Wrzesień 200519 l Autor Coś tak czułem, że bez tych 2 elementów się nie obejdzie... eh... no to czas zacząć się tego uczyć dzięki za pomoc, pozdrawiam
Napisano 25 Wrzesień 200519 l eh... no to czas zacząć się tego uczyć Gwarantuję, że się przyda w niejednym projekcie :)