Valery Napisano 29 Wrzesień 2005 Napisano 29 Wrzesień 2005 mam 1Gb Ram, radeon 9600 256Mb problem polega na tym ze jak mam jakąś wieksza scene to tnie. normalka. ale jak ukryje wiekszosc obiektów, albo normalnie Hide albo na layerach to nadal tnie. załuzmy zostawiam boxa 1x1x1 i nadal tnie ktos wie co z tym zrobic? aha dodam jescze ze to nie jest lekie pocianie tylko tak okrutne skakanie ze uniemozliwia prace
Kakrotto13 Napisano 30 Wrzesień 2005 Napisano 30 Wrzesień 2005 Sprobuj zmienic ustawienia z DirectX 3d na OpenGL .... jesli wtedy przestanie skakac to oznacza ze mamy ten sam problem z Directem :/
Valery Napisano 1 Październik 2005 Autor Napisano 1 Październik 2005 nic to nie daje :/ tak samo rwie
Kakrotto13 Napisano 2 Październik 2005 Napisano 2 Październik 2005 No to ja nie wiem :/ ... reinstalke maxa robiles ?
Valery Napisano 2 Październik 2005 Autor Napisano 2 Październik 2005 zrobie dopiero jutro, bo nie mam płytki z 3ds 6. zainstalowałem sobie wersje 5 ale ta niewczytuje plików z 6 wiec niemoge sprawdzic
Gordy Napisano 2 Październik 2005 Napisano 2 Październik 2005 przy jakiej ilości poly ci tnie? Poza tym w maxie raczej nie ma znaczenia czy ukrywasz czy nie. Jedna z różnic pomiędzy Maxem a innymi aplikacjami.
Bacry Napisano 3 Październik 2005 Napisano 3 Październik 2005 jak nic nie daje. Ja widzę znaczącą różnicę między sceną z ukrytymi obiektami i widocznymi wszystkimi obiektami:D
Baldack Napisano 3 Październik 2005 Napisano 3 Październik 2005 ja tez w maxie(6) tak mialem, jak cos ukrylem to bylo naprawde lepiej;]...moze sterowniki?...moze.
Bacry Napisano 3 Październik 2005 Napisano 3 Październik 2005 ja mam inną przypadłość, jeżeli pracuję w maxie dłużej niż około 5 godzin program na pewno się zawiesi, czy odwali inny ciekawy numer (np po załadowaniu sceny obiekt znika stając się dump object) profilaktyczne zamknięcie maxa po kilku godzinach rzeźbienia zawsze zapewni stabliną pracę:D
Kakrotto13 Napisano 3 Październik 2005 Napisano 3 Październik 2005 No ja mam tak jak Bacry mowi jak na dluzszy czas maxa odstawie i w nim nic nie robie ... albo zmieniajac rozdzielczosc wszystkie viewporty sie wykrzaczaja :/
Bacry Napisano 3 Październik 2005 Napisano 3 Październik 2005 zmiana rozdzielczości to normalka zwyczajnie strowniki programu nie rozumieją co się stało;D
Valery Napisano 3 Październik 2005 Autor Napisano 3 Październik 2005 no to teraz ja juz zacząłem watpic w swoj sprzet. zrobiłem format, zainstalowałem wszystko na nowo i tnie dalej, nawet jak zostawie boxa 1x1x1 gdy ukryte sa inne elementy. ale w tym wszystkim najfajniejsze jest to ze gdy przesuwam cos wzgledem osi Y to nie tnie wcale a w innych tnie :/ dodatkowo jak wczytam niektóre prace ( konkretnie te w których uzywałem opcju merge lub import to mam skaszanioną jakosc w wievporcie wyglada to tak jak na obrazku nizej czy ktos wie co zrobic zeby było u mnie normalnie? czy ktos miał juz takie problemy?
imprecis Napisano 3 Październik 2005 Napisano 3 Październik 2005 Może śćiągnij najnowsze stery do karty graficznej. Sprawdz czy na innych kompach karta graficzna chodzi podobnie..bo problem lezy pewno po stronie karty.
Valery Napisano 3 Październik 2005 Autor Napisano 3 Październik 2005 poszukałem najnowszych sterowników, znalazłem zainstalowałem i... normalnie z krzesła spadłem. NIC nie zarywa, i to moge całą scene miec uruchomiona bez zadnego ukrywania i wcale nietnie, po prostu szok :D jednak problem który jest pokazany na obrazku powyzej nadal pozostał nierozwiazany :? przypominam iz takie cos dzieje mi sie tylko gdyz do sceny dodam cos za pomoca funkcji merge albo import
Gordy Napisano 3 Październik 2005 Napisano 3 Październik 2005 wygląda jak dwa obiekty jeden na drugim.
Rekomendowane odpowiedzi