Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam!

Kupilem juz sobie ten dysk ale teraz mam problem. Nie wiem jak polaczyc go z tym starym. Kiedy w biosie pisze ladnie ze master to 80 GB a slave to 20 GB (czyli dobrze) komputer po restarcie zatrzymuje sie i nie chce wgrac windowsa. Pewnie cos jest zle podlaczone, tylko jak to dobrze podlaczyc? Teraz mam oba dyski na jednej tasmie. Pomocy!

Pozdr!

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 783
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

na 80'tce mam win xp a na 20'tce mam win 98. zworki sa raczej dobrze podlaczone bo w biosie pokazuje ze 80'tka jest master a 20'tka jest slave. nawet kiedy odlacze 80'tke to komputer i tak nie widzi 20'stki a jest na niej win 98 wiec powinna ruszyc.

Napisano

musisz w biosie odpowiednio ustawić kolejność przoszukiwania systemu na urządzeniach

Napisano
  • Autor

chodzi ci o bootowanie? mam teraz ustawione na IDE-0. chyba ze chodzi ci o funkcje Auto Detection. tam na pierwszym miejscu jest 80'tka a na drugim 20'tka. Dziwne jest to ze w Auto Detection wszysko jest ok ale jak podlacze juz oba twardziele to z bootowania znika IDE-0

Napisano

OK, masz IDE-0.

Dysk z systemem masz podłączony do pierwszego IDE?

Zmieniałeś płytę główną?

Napisano
  • Autor

plyty glownej nie zmienialem. tam gdzie byl stary twardziel wstawilem nowego 80'tke a starego wlozylem w kieszen. teraz sa na tej samej szelce. kieszen z 20'tka jest na koncu a 80'tka w srodku szelki. oba sa wpiete do pierwszego IDE.

tak w ogole to mam taki problem ze mam jeszcze do tego nagrywarke i cd-roma. mozesz mi rozpisac jak to wszystko podlaczyc do siebie zeby mi wszystko dzialalo. bo teraz jaden cd-rom mam nieaktywny (no i jeden dysk). czy na jednej szelce maja byc dwa dyski czy moze dysk i naped? bo juz zdurnialem...

Napisano

Gdzieś kiedyś czytałem, że dysk master musi być na końcu taśmy.

Szczerze mówiąc nie mam koncepcji jak pozostałe urządzenia poustawiać. Spróbuj tak:

Do taśmy z dyskiem, na którym masz system, podepnij cdrom, a do drugiej nagrywarke i dysk 20.

Napisano
  • Autor

ufff udalo sie! skasowalem u kolegi windowsa 98 z mojej kieszeni i zaczelo wszystko dzialac!