Gość szeryf Napisano 6 Październik 2005 Napisano 6 Październik 2005 Witam Mam prośbę. Szukam porządnej literatury dot. grafiki komputerowej (nalepiej nie w oparciu o konkretny program jak to lubi robić Helion). Chodzi mi głównie o opisy kompresji, grafiki wektoreowej i rastrowej, typów plików, kolory w zasadzie takie podstawy. Piszę pracę dyplomową z Grafiki i nie chcę się opierać jedynie na definicjach czerpanych z głowy ;) Dziękuję Pozdrawiam
streaker Napisano 6 Październik 2005 Napisano 6 Październik 2005 Musiałbyś poprzeglądać książki na temat PS albo Illustratora, tam w początkowych rozdziałach lubią pisać o takich rzeczach.
Gość szeryf Napisano 7 Październik 2005 Napisano 7 Październik 2005 Ok dzięki ale jak by co to daj znać :)
Gość _Kreska_ Napisano 7 Październik 2005 Napisano 7 Październik 2005 polecam nowoczesny prepress bogdana kamńskiego. Bardzo dobra ksiazka, sporo o druku ale tez info o typach plikow, grafice wektorowej i bitmapowej, skanowaniu fotografi, przestrzeniach barwnych itepe. Wbrew pozorom sa to opisy dokladne i rzetelne. Do pracy ktora piszesz zdecydowanie najlepsza ksiazka na rynku. http://www.inbook.pl/a/produkt/id/48119/index.html
Rekomendowane odpowiedzi