Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Czesc.. prubuje zrobic postac w 3d.. jak narazie robilem to na czuja ale chcialbym wziasc sie za to porzadnie. Oto co mam narazie:

ona1.jpg

ona2.jpg

Robilem w mayi na modelu i potem smooth proxy... Zakladam ze musze usunac te meijsca na policzkach ?? gdzie takie jakby gzwiaztki na siatce sa?

Co jeszcze powinienem zrobic zeby dodac realizmu ? czy takie rozsuniete kwadraty tez sa zle ? bo ponoc trujkatow trzeba unikac..

siatka.jpg

Teksture zrobilem w jakies 2 minuty co sreszta widac.. gdzie moge sie nauczyc robic troszke bardziej realna skore ?

Aha czy da sie podlaczyc curve.. tak zeby sie sachowywala jak cloth ? dodac grawitacjeobiekt kolisji itp ? zeby wlosy mialy dynamike ?

Moj 1 post wiec jakby co pokierujcie mnie we wlasciwe miejsce..

kazdy komentaz mile widzainy..

Dzieki za pomoc.. nie znalazlem tego w edycji ale w nowym jest..

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 968
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hm, jak na czuja i robisz pierwszy raz to nawet nieźle, aczkolwiek jest nieco błedow

- zryta siatka, przede wszystkim na nosie, policzkach, nad wargami

- ten nos przypomina nieco Alyx z HL2, trochę zbyt "kanciasty"

- chyba za duze oczy

poszukaj na jakichś forach (np. cgtalk) tematy z portetami/postaciami i czasami powinny być również pokazane siatki. w zasadzie siatka realistycznej i komiksowej twarzy wygląda podobnie.

tu masz jedną siatke http://www.moxie.co.za/gavin/HellHead01Wire.jpg

wejdz jeszcze na 3dtotal.com i znajdz tutek joanny d'arc - wg mnie bardzo dobry (przynamniej mi pomógł)

Napisano
  • Autor

Dzieki wielkie czegs takiego szukalem :D postaram sie calosc poprawic..

proporcje rzczywiscie troszke zle.. wrucilem do tego modelu po jakims czasie i chyba za duzo sie zasiedzialem i nie widzialem juz ruznicy :) tak wygladal wczensiej obrorza2.jpg

Jak poprawie conieco to pokaze co mi wyszlo...