Napisano 10 Październik 200519 l Na poczatku pozdro dla wszystkich Rhino maniakow.Jestem tu nowy,choc jakis czas przygladalem sie waszym pracom,wypowiedziom i pomocom.Troche jestem oniesmielony,bo najprawdopodobniej zadam jakies lamerskie pytanie i bedzie polewka.Ale co tam. Czasami jak wypoce jakas konstrukcje i pod koniec pracy kaze zlaczyc powierzchnie to niby zlaczy,ale...Suma bolean nie da rady.Wtedy prosze obie bryly o analize objetosci i dopiero wtedy orientuje sie,ze jedna z nich jest nie zamknieta.Wtedy ta nie zamknieta obracam,krece nia i szukam bledu.I tu moje pytanie-czy jest jakis sposob,by program sam pokazywal-np w innym kolorze lub inaczej-miejsca,gdzie bryla jest nie zamknieta.Dodam,ze pracuje z detalami o fikusnych ksztaltach i wymiarach 10x10mm.
Napisano 10 Październik 200519 l najprosciej i najpewniej i najlatwiej to analize>>edge tools>>show edges i tu przelaczasza na "show naked edges" jesli cos podswietli to znaczy ze to jest to miejsce ale w rhino bryly nie musza byc pozamykane by uzyc booleana
Napisano 10 Październik 200519 l Autor Ok Bzyku.Dzieki wielkie zapodpwiedz!Zaraz bede kombinowac jak to dziala. Swoja droga to nie wiedzialem,ze bolean zadziala takze na otwartej bryle.Zwykle na to wlasnie zwalalem wine. Ale i tak nie zamknieta bryla nie da sie wyeksportowac do pliku STL-a takie wlasnie potrzebuje. Jeszcze raz dzieki i spadam kombinowac(kombinowac-bo mam go po polsku)
Napisano 10 Październik 200519 l Autor Bzyku-jest ok!!Masz browarka.Ja sie mordowalem 8 miesiecy.Bo tyle bawie sie tym programem.I jeszcze na bank nie znam wszystkich mozliwosci. Teraz widze,ze kto pyta nie bladzi.
Napisano 12 Październik 200519 l Autor No tak to jest.Kto pyta nie bladzi a kto ma instrukcje to je czyta. Ze zrozumieniem oczywiscie.A ja jestem uposledzony przez mijajaca epoke uwielbienia dla wschodnich braci.A w szkole sredniej to slizgalem sie ledwie po niemiecku-i teraz mam-czym skorupka za mlodu traci-niczym!!! Anglika uczylem sie sam dla siebie,dla swojej satysfakcji.Starsi mowili-ucz sie-kiedys przyda sie.Mowa trawa.Dopiero gdy wyjechalem za granice na kilka dni zorientowalem sie,ze bylo warto poswiecic troche czasu na nauke jezyka.Angielskiego oczywiscie.A po co byl rosyjski w szkole??Kto mi to wytlumaczy?Ruskie to bardzo zdolni ludzie,pelni wiary i energi.Ale mowia po angielsku. A mialo byc o instrukcji.Nawet gdybym ja mial to bym jej nie czytal.Tak samo jak nikt nie czyta instrukcji od foto aparatow....