suntzu Napisano 14 Październik 2005 Napisano 14 Październik 2005 Mam problem posiadam xeona 3,6ghz i nie wiem czy jest to 64bitowy procesor na stronie intela pisze że nie obsługje 64 bitów ale CPUZ pisze mi że ma mmx,sse sse2 sse 3 emt64 próbowałem wgrać linuxa 64bitowego i nie wiem po włożeniu płyty z fendorą mam taki niebieski ekran z wyborem wybieram instalacje rzecz jasna i pokazuje mi sie lin w werski tekstowej który ciągle coś przetwarza ale a puźniej instalacja się zatrzymuje po 4sekundach długa nie jest i koniec więc może ktoś mi powiedzieć jak sprawdzić jakiego mam procka ??
siwy Napisano 14 Październik 2005 Napisano 14 Październik 2005 64-bitowy powinien miec w nazwie "64". Nazwe sprawdzisz w menedżerze urządzeń albo we właściwościach "mojego komputera". A jak dalej nie wiesz to wejdź na strone producenta i poszukaj parametrów twojego procka
suntzu Napisano 14 Październik 2005 Autor Napisano 14 Październik 2005 mówiłem na stronie intela pisze że nia mam na cpuz pisze ze mam te instrukcje
streaker Napisano 15 Październik 2005 Napisano 15 Październik 2005 a komu bardziej ufasz, intelowi, czy cpuz, z tego co mi wiadomo, to te procesory nie mają 64 bitów, tylko rozszerzenie do obsługi 64
Rekomendowane odpowiedzi