Napisano 14 Październik 200519 l Mam problem posiadam xeona 3,6ghz i nie wiem czy jest to 64bitowy procesor na stronie intela pisze że nie obsługje 64 bitów ale CPUZ pisze mi że ma mmx,sse sse2 sse 3 emt64 próbowałem wgrać linuxa 64bitowego i nie wiem po włożeniu płyty z fendorą mam taki niebieski ekran z wyborem wybieram instalacje rzecz jasna i pokazuje mi sie lin w werski tekstowej który ciągle coś przetwarza ale a puźniej instalacja się zatrzymuje po 4sekundach długa nie jest i koniec więc może ktoś mi powiedzieć jak sprawdzić jakiego mam procka ??
Napisano 14 Październik 200519 l 64-bitowy powinien miec w nazwie "64". Nazwe sprawdzisz w menedżerze urządzeń albo we właściwościach "mojego komputera". A jak dalej nie wiesz to wejdź na strone producenta i poszukaj parametrów twojego procka
Napisano 14 Październik 200519 l Autor mówiłem na stronie intela pisze że nia mam na cpuz pisze ze mam te instrukcje
Napisano 15 Październik 200519 l a komu bardziej ufasz, intelowi, czy cpuz, z tego co mi wiadomo, to te procesory nie mają 64 bitów, tylko rozszerzenie do obsługi 64