Napisano 11 Lipiec 200321 l Jak przenieść jeden obiekt znajdujący sie w jednej warstwie do drugiej warstwy (niby proste a siedze nad tym i nie moge).
Napisano 12 Lipiec 200321 l Warstwy ????. Czy tu niechodzi przypadkiem o LightWave , bo jeśli 3dsmax to chyba jestem nie naczasie [lol][rotfl]
Napisano 12 Lipiec 200321 l Autor jak nie na czasie! w 5 sa warstwy tylko nie wiem jak skopiować z jednej na drugą.
Napisano 13 Lipiec 200321 l Autor wiec sam rozwiązałem ten problem. Aby zmienić przypisaną obiektowi warstwe (normalnie 0) nalerzy zaznaczyć obiekt i zmienić warstwe na tą do której chcemy przypisać obiekt. Tyle proste tak jak w AutoCadzie Pozdrawiam.
Napisano 17 Lipiec 200321 l Takie proste jak w AutoCad bo Discreet poprostu wziol caly Layer System z AutoCada i wsadzil w MAX :) I jest straszny... moj kolega pisze teraz \"scene manager\" w C++ do Max\'a, zapowiada sie super... i ma duzo pomocy od samego Discreet. Bedzie o niebo lepsze od tego co jest w MAX teraz...no i bedzie darmowe :D
Napisano 19 Lipiec 200321 l ja bym bardzo chetnie sie temu przyjrzal o ile mozna. teraz lub po ukonczeniu . jakby kolega potrzebowal jakichs betatesterow... to ja chetnie
Napisano 21 Lipiec 200321 l http://www.ibmr.net/SceneExplorer/ Layers niestety mosial wlozyc te co sa w MAX\'ie bo napisanie calego nowego layermanager by zajelo za duzo czasu, a on mosi to niedlugo skonczyc... zato caly program jest i tak super. Niedlugo moze go Discreet dopusci do beta MAX 6, zeby zobaczyl czy dziala w tym.... facet narobil sobie takich kontakow w branzy ze czuje sie jak male dziecko jak z nim rozmawiam. No ale zycze mu szczescia... :)