Napisano 23 Październik 200519 l mam pytanko czy powie mi może ktoś jak zrobic coś takiego jak te menu rozwijane http://www.scriptocean.com/flash-menu.html a dokładniej chodzi mi o to ze nie wiem jak zrobic zeby sie zamykała jedna kategoria gdy otwieram drugą, prosze o szybka pomoc!!!!!!!, z góry dzięki
Napisano 23 Październik 200519 l no jak jak ? robisz MC z kodem który po kliknieciu przechodzi do 2klatki a w niej masz przyciski
Napisano 23 Październik 200519 l na bazie konceptu hindus'a: do każdego MC dodajesz akcję: this.onPress = function() { innyMC.gotoAndStop(1); jeszczeinnyMC.gotoAndStop(1); this.gotoAndStop(2); }
Napisano 23 Październik 200519 l aha chyba będziesz musiał popracować jeszcze nad zmianą położenia w pionie przycisków które będą pod spodem.
Napisano 23 Październik 200519 l Autor a jest ktoś tak dobry i z chwilką wolnego czasu zeby zrobic przykład takiego menu i wysłania pliku robocego zebym lukną jak to ma wyglądac rozmieszczenie kodu bo tak to nie wiem gdzie co i którędy???
Napisano 23 Październik 200519 l Autor to co wyjaśni to ktoś od początku do końca czy nie da rady albo moze znacie tutka do tego bym był wdzięczny
Napisano 23 Październik 200519 l Ja bym nawet mógł podesłać pliczek, ale dopiero wieczorkiem - będę musiał jeszcze flasha zainstalować i sam dokładnie wymyśleć jak to ładnie zrobić.
Napisano 23 Październik 200519 l Tak z przedziału 20 - 0. Może być? Możliwe, że zaraz coś wykombinuję.
Napisano 23 Październik 200519 l Autor no jakbys mógł to 20-22 bo ja potem musze jeszcze swoje zrobic menu. Bylbym ci wdzięczny gdybys teraz zerknął.
Napisano 23 Październik 200519 l Tutaj tak na szybko. Wszystkie MC można było oczywiście z poziomu AS zrobić. Ponadto, jeśli masz dużo przycisków można sobie życie ułatwić stosując pętle. Jeli masz jakieś pytania, to uderzaj na GG. Archiwum jest w formacie RAR, więc z nawy usuń po ściągnięcu końcówkę .zip pozdr
Napisano 23 Październik 200519 l trochę zaaktualizowałem plik jeżeli ktoś wie dlaczego trzebadwa razy kliknąć w button, chętnie się dowiem.
Napisano 23 Październik 200519 l Autor dzięki ci mintrill za pomoc, nie wiem co bym bez ciebie zrobił :) pewnie nic :P