Baldack Napisano 23 Październik 2005 Napisano 23 Październik 2005 tak jak w temacie chodzi mi o: mam np. dwa boxy, chce aby vertexy(edgy) górne bojektu jednego byly na równi wedlug danej osi z vertexami(edgy) drugiego boxa. zwykle snap to point nie wystarcza bo on przesuwa caly ojekt do a ja kce aby przesunol tylko te jedne vertexy zaznaczone:P
piotrek Napisano 23 Październik 2005 Napisano 23 Październik 2005 jak to nie działa snap point? Zaznaczasz vertexy, które chcesz przesunąć wciskasz klawisz "v" i przesuwasz po jednej osi.
Baldack Napisano 23 Październik 2005 Autor Napisano 23 Październik 2005 jak widac tak jak moowie (biore snap point to point)
piotrek Napisano 23 Październik 2005 Napisano 23 Październik 2005 zaraz, zaraz - używasz narzędzia dostępnego w menu modify->snap align object? Zrób tak jak pisałem - zaznacz vertex, który chcesz przesunąć, włącz narzędzie "move", naciskasz klawisz "v" i przesuwasz.
Baldack Napisano 23 Październik 2005 Autor Napisano 23 Październik 2005 O_o dzieki :) wlasnie o to mi biegalo:D
-=fox=- Napisano 27 Październik 2005 Napisano 27 Październik 2005 zamiast przesuwania mozna tez kliknac srodkowa myszka na celu i wtedy tez go "zlapie" :)
Baldack Napisano 29 Październik 2005 Autor Napisano 29 Październik 2005 he...czlowiek ja nie wie to nie wie nic a jak juz wie to wie za duzo:P... dzieki:)
Rekomendowane odpowiedzi