Napisano 23 Październik 200519 l mam sfere i chce zeby "świeciła" jak neon np na zielono i nie mam pomysłu jak taką operacje wykonać;/
Napisano 23 Październik 200519 l Autor ps nie posiadam vray'a poniewaz w sumie dopiero zacząłem a nie wiem z kad go pobrac jak zainstalowac a jak to działa to juz wogle nic nie wiem...:/ / wyczytałem na forum ze własnie w V-ray'u mozna zrobic neon ...
Napisano 23 Październik 200519 l może to ci pomoże http://www.somethingleet.com/forum/articles.php?action=viewarticle&artid=69 brazila możesz pobrać ze strony http://www.splutterfish.com/sf/sf_gen_page.php3?page=plugins
Napisano 23 Październik 200519 l Najłatwiej to chyba będzie włączyć w ustawienich materiału Self Illumination i w Video Post dodać efekt glow. W tutorialach maxa (w rozdziale lighting and global illumination) jest opisane jak to zrobić używając advanced lighting override.
Napisano 23 Październik 200519 l Ja bym polecał zainteresować się jakimś programem do obróbki obrazu i compositingu (Afrer Effects, Shake, Combusion, Houdini Halo), bo taka prawda, że bez tego ani rusz, a maxowy Video Post raczej nie spełnia swej roli zbyt dobrze. Efekt oświetlania innych przedmiotów, przez neon, możesz uzyskać też w Mentalu (o ile mi wiadomo teraz jest zintegrowany z 3ds maxem). Daj na kulę jasny materiał i włącz Final Gathering.
Napisano 24 Październik 200519 l Autor wielkie dzięki chłopaki ale gdzie sie pochowały te wszystkie opcje p.s chyba lepiej bedzie sie zainteresować v-ray'em ;)
Napisano 24 Październik 200519 l glow ma problem bo nie odbija sie w obiektach widzialem kiedys plugin neon wiec poszukaj bo byl naprawde easy
Napisano 24 Październik 200519 l Z głównego menu wybierz Effects potem Add i wybierz Lens Effect następnie przerzuć z lewego okienka do prawego Glow - tu możesz to wszystko ustawić.Musisz jednak jeszcze wybrać Object Channel (nr id. objektU) możesz tego dokonać klikając prawym przyciskiem myszy na objekcie, wybierając Properties a następnie tam wybrać numer Object Channel (np - 1) potem aby efekt glow widoczny był na tym objekcie musisz wejść w roletę Glow Elements i zakładkę Options. Tam odchaczasz ptaszka przy Object ID i wpisujesz nr. który przypisałeś objektowi. Pozdr ;]
Napisano 24 Październik 200519 l Autor wielkie dzieki Mindstorm zaraz załączam maxa i próbuje... :) pozdr