Napisano 26 Październik 200519 l Witam mam problem z tutorialem na http://www.spot3d.com/vray/help/VRayHelp150beta/tutorials_interior.htm Punkt 3.2 - 3.4 chcą aby przypisać materiał do jednego ze slotów i nadać diffuse 200 200 200. Chyba tu o czymś zapomnieli napisać bo samo ustawnienie go w slocie nic nie daje,coś z nim trzeba zrobić tylko co :) Może ktoś robił ten tutorial i miał ten sam problem i sobie z nim poradził. Miałem jedną podpowiedź od pewnej osoby żeby ustawić diffuse do wszystkich materiałów na 200 200 200 ale to nie pomogło
Napisano 26 Październik 200519 l Autor Ale na jaki obiekt ? Przecież ich jest pare i mają one własne materiały już przypisane przez kogoś kto zrobił tą scene
Napisano 26 Październik 200519 l Autor Zrobiłem na wszystkie i nie działa. I to nie o to im chodzi bo inaczej by zadziałało w taki sposob jak powinno a nie działa :P
Napisano 26 Październik 200519 l no z tego co tam widze to poprostu chodzi o nadanie jasniejszego materialu, przez co w pomieszczeniu robi sie jasniej i jest lepsza iluminacja
Napisano 26 Październik 200519 l Autor No też to tak rozumiem, ale dodanie Vraymtl z diffuse takim jak podali nic nie zmienia...
Napisano 26 Październik 200519 l no to trudno, idz dalej, w tym tutku bardziej chodzi o techniki oswietlania niz materialy czy kolorowe obrazki ;)
Napisano 26 Październik 200519 l Autor No właśnie a jak będę potrzebował rozjaśnienia hehe :) Nie no spoko to ide dalej. Potem poprosze o porównanie Photon Mapping i Light Map. Jak przestudiuję i dowiem się jak działa :)