Penny Napisano 27 Październik 2005 Napisano 27 Październik 2005 Witam Moze ktos ma informacje albo moze odsprzedac starsza wersje 3ds max? W sklepach jest jedynie wersja 8. Nie to ze bym takiej nie chcial ale bede mial potrzebe kupic maxa, vraya itd no i sumujac wszystko wychodzi ladna kwota. Jesli istnialaby mozliwosc odkupienia od kogos lub jakiejs firmy wersji np. 5,6,7 lub vraya po tanszej niz rynkowa cenie to bylbym zainteresowany... Prosze o odzew - czy wogule jest cos takiego, czy wogule to ludzie sprzedaja bo nie moge trafic na zaden slad? Penny
Marcin Napisano 27 Październik 2005 Napisano 27 Październik 2005 odsprzedac maxa moze jedynie firma ktora oglosila bankructwo i odsprzedaje soft (tak nam mmowil Tomek od rupika na zlocie) generalnei w umowie 3dmaxa widnieje wpis o niemoznosci odsprzedazy softu
Shalivan Napisano 27 Październik 2005 Napisano 27 Październik 2005 a starszych wersji np: 3,4 juz kupić nie mozna przynajmniej tak słyszałem bo tylko najnowsze są na rynku :D a zalezy do czego ci to potrzebna bo mozna jeszcze wyporzyczać na jakiś czas (czy jakoś tak)
xeav Napisano 27 Październik 2005 Napisano 27 Październik 2005 czasami możesz natrafić na starsze wersje. Kiedys widziałem, to była chyba "4", na allegro.
Marcin Napisano 27 Październik 2005 Napisano 27 Październik 2005 czasami możesz natrafić na starsze wersje. Kiedys widziałem, to była chyba "4", na allegro. ta , była i na tym sie skaczylo (ze była)
jaras Napisano 27 Październik 2005 Napisano 27 Październik 2005 a mnie Tomek (od Rupika) mówił że można odsprzedać licencję - kosztuje to ok. 500 euro i załatwia się przez jakiegoś dealera (jest to cena samego tylko przelania licencji i wszystkich formalności z tym związanych - bo za soft trzeba osobno zapłacić ale to już inna kwestia )
Marcin Napisano 27 Październik 2005 Napisano 27 Październik 2005 a mnie Tomek (od Rupika) mówił że można odsprzedać licencję - kosztuje to ok. 500 euro i załatwia się przez jakiegoś dealera (jest to cena samego tylko przelania licencji i wszystkich formalności z tym związanych - bo za soft trzeba osobno zapłacić ale to już inna kwestia ) ano fakt ;]
Penny Napisano 27 Październik 2005 Autor Napisano 27 Październik 2005 Czyli podsumowujac.. na starszy soft (wczesniejsze wersje) trzeba polowac. Odkupywac praktycznie nie warto, a jak juz warto to trzeba niezle sie napocic.. Czyli najlepiej jest kupic nowy ale np na wyprzedazy jakas versje max 7 zeby bylo taniej - jak sie nadazy okazja.. a jak nie to trzeba szykowac 12000zl na 3ds max 8:) Czyli za duzo nie zwojowalem:) Penny
jaras Napisano 27 Październik 2005 Napisano 27 Październik 2005 no nie jest lekko :( trzeba się ostro nakombinować. Jeżeli masz firmę i jakieś stałe zlecenia + szansę rozwoju to pomyśl o leasingu ?
Marcin Napisano 27 Październik 2005 Napisano 27 Październik 2005 12000 zl ? ;] chyba po mega rabacie :>
Penny Napisano 27 Październik 2005 Autor Napisano 27 Październik 2005 tyle w przeliczeniu na zlotowki (12000zl) kosztuje 3ds max8, w polsce znajac zycie moze on kosztowac "troche" wiecej.. a nie wiecie czy kupic go w takim usa i wyslac nie mozna? czy z licencja nie bedzie problemu? To swoja droga jak rozwiazac kwestie legalnosci chcac zalozyc swoj biznes? Od 7 lat siedze w maxach i nie chce mi sie przesiadac na blendera itd (bo za dlugo mi zejdzie na przesiadce, a i tutkow duzo mniej). A z kolei tylko ten soft znam wystarczajaco dobrze zeby swiadczyc jakies uslugi.. Chociaz wiadomo ze majac oryginalny soft i dzialalnosc mozna za swoje uslugi brac od 2 do 4 razy wiecej bo po pierwsze jest sie firma a po drugie ma sie legalny soft? Czy ja to dobrze rozumiem? A kredyt to musialbym z gory wziasc:) Penny
jaras Napisano 27 Październik 2005 Napisano 27 Październik 2005 jak już chcesz na firmę legalny soft to dolicz jeszcze windowsa (albo i 2 - zależy ile kompów masz ?) Photoshopa , Corela, After Effectsa lub coś podobnego co da Ci wielokrotność tej kwoty :) bo nie samym Maxem człowiek żyje - sorry że Cię tak dołuję ale to ciężka branża pod tym względem. Co do ceny maxa to mniej więcej jakoś tak to wyjdzie jak się odliczy Vat no i program się amortyzuje czyli co miesiąc odchodzi Ci ok. 400 zł od podstawy opodatkowania
Penny Napisano 27 Październik 2005 Autor Napisano 27 Październik 2005 nie wiem dokladnie o co chodzi z tym ze "odchodzi mi ok. 400zl co miesiac od podstawy opodatkowania"? a co do innego softu.. to jasne windows dochodzi ale to kilkaset zlotych, corela i after effects nie potrzebuje, a photoshop to juz mniejsze piwo w porownaniu z maxem. Jeszcze vray by sie przydal, ale wszystko po kolei... :) A jak niby jest w kazdej firmie ktora ma w swojej ofercie grafike 3d? Musi miec oryginalny soft.. jedni sie mecza na archicadach robiac wizualki inni zaprzegaja samego autocada jeszcze inni maja artlantisy a inni zlecaja wizualki innym firmom ktore maja wlasnie np. maxa.. Taka jest kolei rzeczy ze zeby sie liczyc byc traktowanym powaznie trzeba miec oryginaly, umiejetnosci, znajomosci itd.:) po prostu trzeba powaznie do tego podejsc.. Penny
Rekomendowane odpowiedzi