Napisano 1 Listopad 200519 l Otóż jestem początkujący (sumie grzebałem w 3ds max jakieś 4 miesiące), ale postanowiłem przerzucić się na Maye i wszystko jest pięknie i w ogóle kwiatki coraz szybciej rosną. Ale chciałem zainstalować XSI 5.0 i tu już zaczynają się schody, instalacja przebiegła bez problemowo, problem dotyczy Mental Raya. MR jest w Mayce jak i w XSI, przez co XSI nie chce się włączyć bo serwer MR z Mayi gryzie się z tym z XSI. Myślałem o rezygnacji z jednego ale nie wiem czemu oba strasznie mnie podniecają i chciałbym uczyć się ich. Jak mogę to naprawić ? Myślałem ,o instalacji drugiego OS ale wydaje mi się to bez sensu...
Napisano 1 Listopad 200519 l nie no nic nie powinno sie gryzc skoro XSI pracuje z SPM ale mayla z FlexLM ??
Napisano 1 Listopad 200519 l Autor flexlm to serwer licencji dla Mayi ale mi się rozchodzi o Mental Ray, który korzysta z spm jak w XSI i Mayi... Edit: Bo raczej MR korzysta z spm i to w mayi czy xsi ? Jak mam MR pod Maye to ładnie chodzi ale jak mam pod XSI to nie chce sie włączyć bo ma problemy właśnie z MR. ? Teraz instaluje ponownie więc zobacze...
Napisano 1 Listopad 200519 l Coś głupoty gadasz. Jakie masz komunikaty? Poza tym sceeny i tak dalej. patrz tutaj, to powinno wyjasnic: http://www.forum3d.pl/f3dbb/index.php?md=topic&tid=100420&pg=last&o=0&nw=1
Napisano 2 Listopad 200519 l Autor Kurcze trochę się wyglupiłem pytaniem ale kapollo uświadomił mi :) Dzięki