berni Napisano 14 Lipiec 2003 Napisano 14 Lipiec 2003 Witam wszystkich :D Skonczylem wlasnie moj pierwszy model :D Niestety nie mam w domu net\'u wiec tutki przeczytalem gdy moglem, a w domq usiadlem przed max\'em. Niestety luki w mojej pamieci spowodowaly to ze nie pamietalem niektorych zabiegow ktore nalezy wokonac by model w miare przyzwoicie wygladal :(. W zwiazku z tym mam pare pytan: 1. Blachy nalezy wycicnac (tzn. konkretnie chodzi mi o te rowki miedzy nimi) po zrobieniu meshsmooth czy przed ? 2. Jak nalezy wykonywac detale na blaszce ? Przed czy po meshsmooth ? Ja c hyba zrobilem zbyt gesta siatke lowpoly i po meshsmooth strasznie trudno bylo mi cokolwiek zrobic (detale). 3. Co to jest hdri (na stronce adka wiekszosc linkow nie dziala :( )? Krytyka mi nie straszna wiec mozecie sie wyzyc :D Bede wdzieczny za jakiekolwiek odpowiedzi ;] pozdrawiam Berni
berni Napisano 14 Lipiec 2003 Autor Napisano 14 Lipiec 2003 jeszcze pare rysunkow ;] i od razu jedno pytanie o ktorym zapomnialem :> Czy mozna gdzies dostac brazila ktory nie robi tych paskow ? :>
Misic Napisano 14 Lipiec 2003 Napisano 14 Lipiec 2003 No powiem Ci, że nawet wyglada jak 206 :) Tylko gorzej z materiałami... Jeśli masz jakiegoś mega szybkiego kompa, to możesz modelować po meszsmuf i potem dać jeszcze jednego, ale nie polecam [lol2] Popracuj nad szczegółami, czyli, wciącia na drzwi, reflektory itd. itp. Poprostu lepiej rób dłużej, ale dokładniej :) Poczekaj na ocenę ekspertów, oni Ci powiedzą co jest nie tak, ja tam się nie znam :P
sikham Napisano 14 Lipiec 2003 Napisano 14 Lipiec 2003 experci [lol] gdzie tu takich znajdziesz :P nawet przypomina 206 ale ma lampy z 307 :) wszystkie krawędzie są za miękkie musisz je wyostrzyć zmień materiał bo ten jest strasznie nijaki widze opony inspired na tucie ( ciekawe czyim :P ) zrób ładniejsze felgi nie takie z użyciem connect może daj do wip tam dostaniesz cenne uwagi ps. mój 1 model to też była 206 ale nie mam rendera żadnego :(
Misic Napisano 14 Lipiec 2003 Napisano 14 Lipiec 2003 Ahhh sikham, sikham, skromny jesteś ;) Są również inni, Pablo, Saygon, MareG, Gotham... długo by tak jeszcze wymieniać :)
sikham Napisano 14 Lipiec 2003 Napisano 14 Lipiec 2003 Misic są tylko Pablo, Saygon, MareG, Gotham... minus sikham bo on jest cieki
berni Napisano 15 Lipiec 2003 Autor Napisano 15 Lipiec 2003 thx za odpowiedzi, mam nadzieje ze nastepny model bedzie lepszy :D tym razem biore tutki do domu i w razie potrzeby bede do nich lukal a nie improwizowal :] oponki rzeczywiscie zrobione na podstawie tutka sikham\'a [piwo] tylko zdaje sie oponki odwrotnie zalozylem :D :D (tzn. bieznik jest w zla strone chyba ??) jeszcze raz dzieki wszystkim za wpisy :] pozdro BERNI
mawo Napisano 15 Lipiec 2003 Napisano 15 Lipiec 2003 faktycznie oponki ... bieznik nie w ta strone :) ale ogolnie bardzo fajnie jak na pierwsza bryczke, tylko mnie osobiscie najbardziej denerwuja te refleksy, samochod wyglada przez to jak z plastiku
Pablo Napisano 15 Lipiec 2003 Napisano 15 Lipiec 2003 witam, tak jak mowili poprzednicy musisz zaoastrzyc krawedzie tej furki tzn przy krawedziach dodac kolejne linie...( w skrocie musisz poznac dzialanie mesh smootha) Model w sumie jest dobry...tylko ten material...ehh...jesli nie uzywasz Brazila to polecam Ci ta stronke http://www.threedy.com/showthread.php?s=&threadid=5640&perpage=15&pagenumber=4 na niej masz ustawienia lakieru dla samochodu ktory nie jest renderowany w Brazilu ( ale tez moze byc )...cezkam na poprawki pozdr
berni Napisano 15 Lipiec 2003 Autor Napisano 15 Lipiec 2003 dzieki za info :) poprawek raczej nie bedzie (nie podoba mi sie juz ta moja 206\'tka ;) ) ale bede robil nastepnego car\'a wiec tam sie zastosuje do waszych rad :) pozdro BER
Rekomendowane odpowiedzi