Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam, mam maly problem aktualnie modeluje postac lesz niektore czesci jego ciala sa nieproporcjonalne np. reka chce ja powiekszyc i tu mam problem. Funkcja SCAL daje mi mozliwosc jedynie w jedym kierunku wzgledem np. osi Z a mi jets potrzebne ogolne powiekszenie danej czesci a nie tylko z jednej osi aha i jak powiekszam z osi X to os Y zostaje "splaszczona" podsumowujac wychodzi gorzej niz by byla nieproporsonalna ;) Pozdrawiam jak ktos wie jak roziwazac moj problem, bede wdzieczny za pomoc.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

przytrzymujesz myszke, wybierasz non-uniform czy jakos tak

a zeby poszezyc w dwoch kierunkach naraz to pomiedzy strzalkami masz taki pasek (nie wiem jak to okreslic) on odpowiada za dwa kierunki pomiedzy ktorymi jest. A jesli klikniej w trojkat w miejscu polaczenia strzalek to wszystko zeskaluje sie we wszystkich kierunkach. Mowie o nowszych maxach.

Napisano

ale po co przelaczac skoro mozna "chwycic" milimetr nizej. Ale tez sluszna uwaga ;p

Napisano

virus chyba za dużo czasu spędzasz na siłowni a za mało w czytelni. FTP przeładowany więc nie mogę zobaczyć obrazka, a helpa maxowego nie masz? wystarczy wklepać czego szukasz i wszystko się pięknie wyświetli. Jak nie masz helpa sciągnij z autodesk'a jest za darmo.

Napisano
  • Autor

Spokojnie, to nie ja tu godzinami przesiaduje przy kompie :D skoro juz wspominamy o spedzanym czasie :P. Pozdrawiam i dzieki za odpisanie ;)

Napisano

nacisnij "R" , powinno ci sie pokazac takie gizmo

przeciągając zieloną , niebieską i czerwoną linie skalujesz obiekt indywidualnie w zaznaczonej osi

przeciągając za srodek (te pole najbardziej podswietlone na zółto) skalujesz obiekt we wszystkich osiach rownoczesnie

przeciagając za pasy na obwodzie srodkowego pola skalujesz obiekt w 2 osiach przynalezących do tego pasa (np. na screenie ten pas po prawej na gorze skaluje osie X i Z)

mam nadzieje ze to pomoze

scale2dd.jpg

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.