Skocz do zawartości

Jaki monitorek do cada maxa i photoshopa ? 4 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki monitorek do cada maxa i photoshopa ?

• Belinea 101920c
      2
    • Samsung 913N
      2

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Napisano

Witam mam taki klopot - probuje sie zdecydowac jaki wybrac monitorek 19'. Bede go uzywal do cad'a, max'a, photoshop'a - w tej wlasnie kolejnosci :]. Niestety na nic w pelni profesjonalnego mnie nie stac - wobec powyzszego w szranki stanely 2 lcd :

• Belinea 101920c oraz
  • Samsung 913N.

Wszelkie mozliwe dane obiektywne wskazuja na Belinee jednak odczucia subiektywne sa zgola inne.

Do 'tesciku' w sklepie uzylem programu tft test wersja radziecka ;]

W tescie na kolory - przy wyswietlaniu tylko bialego koloru - belinea charakteryzowala sie wieksza nalecialoscia zolci od samsunga

W tescie na .. hm 'przejscia' odcieni kolorow podstawowych i pochodnych (5 ikonka od lewej) oba monitory wypadly ... inaczej. I tu pojawia sie sedno sprawy - nie wiem jak mam to interpretowac - samsung wyswietla plynne 'przejscia' natomiast w belinei widoczne sa 'schodki' - nie wiem czy to dlatego ze samsung jest bardziej rozmyty a belinea 'ostra' czy belinea ma klopoty z kolorami a samsung przechodzi ten test na 5 ?

Pomozcie prosze wybrac odpowiedni monitor ;]

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 732
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

tylko dopowiem ze samsung nie ma w polsce serwisu ani dobrych z nia stosunkow...

i jak ci taki samsung przyjdzie do domu z plamkami czarnymi to bedziesz mial problemy z wymianą

pod tym wzgledem lepsza jest belinea..

a poza tym jesli sie nie myle to w belinei wykozystali matryce samsunga 913N

wiec przemysl to dobrze

Napisano
  • Autor

No raczej nie w tym modelu Belinea ma matryce Premium MVA natomiast Samsung to TN, generalnie Belinea ma lepsze dane techniczne no ale ... praktyka bywa rozna - Jeszcze raz pls - niech ktos sie ustosunkuje do tych 'schodkow' w 'przejsciach' kolorystycznych