Napisano 13 Listopad 200519 l Witam, przesiadłem się właśnie z 2 monitorów CRT na 1 LCD i mam spory problem... Otóż - pracując na 2 monitorach miałem na dodatkowym MatEditor, Render.Panel i inne MAX'owe okienka. Jak podłączyłem tylko 1 monitor - pozostały na swoim miejscu poza obecną krawędzią ekranu i nie mogę ich ściągnąć na pulpit. Czy da się jakos zresetować pozycję okienek, lub wyedytować jakiś plik z ustawieniami, żeby pojawiły się spowrotemn w obszarze roboczym....? pozdrawiam Grzegorz
Napisano 13 Listopad 200519 l Wszystko jest w pliku 3dsmax.ini Znajdują się tam współrzędne oraz wymiary okien. W tym wątku mniej więcej pisałem jak to wygląda: http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=18032 musisz znaleźć odpowiednie okna i wyedytować współrzędne (usunięcie 3dsmax.ini też jest rozwiązaniem ale kopię lepiej zachować).
Napisano 13 Listopad 200519 l a w ustawieniach rozdzielczosci jak masz ustawione ?dalej na 2 monitory?
Napisano 13 Listopad 200519 l a nie łatwiej załadować defaultowy UI? Ktoś twierdził, że to pomaga na pogubione okna (sam nie sprawdzałem ;) )