Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam moje pytanko dotyczy wymagan sprzetowych i roznic pomiedzy danymi conwersjami - z tematu - :) Ponadto mam pytanko dotyczace uzywaia opcji "nurms subdivision" . Czy stososwanie jej mozna czys zastapic - bo uzyce owej opcji "zabija" mi proca -- np czy lepiej jest uzywac "turbo smoth" - dzikuje za wasze opinie - bede bardzo wdzieczny poniewaz chce(musze :) zrobi wieksza wizualizacje a niewiem co bedzie bardziej wydajnie sie robilo - render, viewport itp /zazwyczaj robilem poszczegolne obiekty i nie mialem problemu optymalizacji/ -

pozdrawiam - hej:)

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

w mesh smooth jak tez w turbo smooth mozesz właczyc pewną opcje ze wygładzanie włączy sie jedynie na czas renderingu a w viewportach bedziesz mial obiekt bez ms

w obu modyfikatorach masz tak jak by dwa działy ,

display i render

zwiekszając liczbe interations w display masz podglad rzeczywisty , czyli taki jaki bedzie w viewporcie , taki ci sie wyrenderuje

w drugim przypadku (render) musisz zaznaczyc , i ustawic interations , w viewportach nie bedzie róznicy ale włączy sie to jedynie na czas renderu

Napisano
  • Autor

dzieki :) mam jeszce pytanie co do tych "editable poly, mesh,path czy nurbs" bo osobiscie uzywam all time editable poly :) ale widze ze funkcje sa np w mesh prawie identyczne - w czym tkwi roznica?? dzieki :)

Napisano

no wlasnie.Czy ktos uzywa patch i w zwiazku z tym moze powiedziec o jakichs jego zaletach? Mi nigdy nie zdarzylo sie tego uzywac :P

Napisano

Patch jest przydatne (przynajmniej dla mnie) przy robieniu mebli. Wydaje mi sie, ze mozna szybciej i latwiej stworzyc na przyklad poduszke, albo jakis obity w material z gabka obiekt (np. pufa). Jednakze, rzadko go uzywam, sam nie wiem czemu :)