Napisano 17 Lipiec 200321 l Witam, chciałem sie zapytać, w jaki sposów wyanimować text w taki sposób, żeby litery pojawiały się jedna po drugiej, sprawiając wrażenie, jak by były pisane na bierząco na klawiaturze albo maszynie do pisania. Męcze się już tydzień nad tym i nie doszedłem do zadowalających efektów, więc proszę was o pomoc. Dzięki z góry.
Napisano 17 Lipiec 200321 l Rob to klatka po klatce, dodajac jedna litere np w w photoshopie, potem polacz to np w Animation Shop. A jak chcesz na jakims tle (np na filmie) to zrob tak samo ale np na niebieskim tle (R:0 G:0 B:255) i potem w premiere robisz compositing wykluczajac BLUE SCREEN - sszczegoy na mail w razie klopotow
Napisano 18 Lipiec 200321 l Mozna zrobic tak jak napisal Karawan, ale jak chcesz to zrobic w Maxie to bedziesz mial z tym troche zabawy. Tworzysz caly text, przypisujesz mu Edit Mesh albo cos czym mozna odlaczyc litery (stworzyc je osobnymi obiektami) a pozniej klatka po klatce w \'properties\' obiektu animujesz Visibility. Troche zabawy z tym jest, sam zdecyduj ktora technike wybierzesz... Pozdrawiam Gith
Napisano 27 Lipiec 200321 l wiem ze jusz to nie aktualne ale tak na przyszlosc ... wymodeluj litery wszystkie uluz je zgodnie tak jak maja byc (albo naloz na plan\'y i wysuwaj przed dany obiekt, wtedy daje to wrazenie jakby sie pojawialy (sam bym tak zrobil):D