xyrax Napisano 18 Lipiec 2003 Napisano 18 Lipiec 2003 Tematem mojej bitwy będzię Megarhyssa czyli Zgłębiec. Należy on do grupy parazytoidów czyli pasożytów, które eksploatują swoje ofiary z ich życia nieuchronnie doprowadzając je do śmierci. Do tej grupy należą m.in. owady, których larwy rozwijają się w larwach innych owadów, np. błonkówki z rodziny gąsienicznikowatych (Ichneumonidae) czy muchówki z rodz. rączycowatych (Tachinidae). Samica zgłębca (Rhyssa persuasoria, Ichneumonidae) długim pokładełkiem przebija się poprzez drewno by złożyć jaja do wnętrza larw trzpienników.
STANEK Napisano 18 Lipiec 2003 Napisano 18 Lipiec 2003 uuuuuuuuu ciekawie się ropoczyna - mam nadzieję że ci się powiedzie. Czekam na pierwsze rendery. Pozdrawiam i życzę powodzenia.
roball Napisano 18 Lipiec 2003 Napisano 18 Lipiec 2003 bardzo ciekawy owad :) tez czekam na renderki :)
xyrax Napisano 21 Lipiec 2003 Autor Napisano 21 Lipiec 2003 Dorobilem korpus i glowe. Komentarze mile widziane:))) pozdrawiam!
dramaturg Napisano 21 Lipiec 2003 Napisano 21 Lipiec 2003 wygląda bardzo obiecująco[piwo] jeszcze tylko pare szczegółów na otworze gębowym i nóżki - nie mogę się doczekać
SiD Napisano 21 Lipiec 2003 Napisano 21 Lipiec 2003 Nie no szefie super czadowo , podoba mis ie calkiem niezly pocztek , wrecz wow . temat jak i praca a takze model calosciowy hmmm ciesza moje oko wszystko widocznie w renderku , nie powiem nie powiem cos konkretnego :D Brawisssimo :D [piwo][piwo] Good Luck
Barył Napisano 21 Lipiec 2003 Napisano 21 Lipiec 2003 He fajny modelik :) wlasnie taki owad lata mi za oknem i proboje sie dostac do mojego pokoju hehe fajny owad i dalej proboje sie dostac do mnie hehe jaki upierdliwy :)
xyrax Napisano 23 Lipiec 2003 Autor Napisano 23 Lipiec 2003 Znalazlem kilka bardziej szczegolowych fotek glowy i musialem zrobic ja od nowa - tamta i tak byla do niczego:))) pozdr.
Tesaurus Napisano 23 Lipiec 2003 Napisano 23 Lipiec 2003 Zzzzb, zzzzzb :) Dobry model, moze postaraj sie dodac troche wiecej \"neregularnosci\" na powierzchni. Zabij ta symetrie i wiecej kantow, takich ostrzejszych, szczegolnie w miejscach w ktorych pancerzych zachodzi na siebie ! [winko]
xyrax Napisano 24 Lipiec 2003 Autor Napisano 24 Lipiec 2003 Dorobilem robalowi konczyny. Pancerz jeszcze nie poprawiony - poprawie go ale najpierw zrobie skrzydelka. Pozdrawiam!
xyrax Napisano 25 Lipiec 2003 Autor Napisano 25 Lipiec 2003 Zrobilem skrzydla, musze jeszcze poprawic odnoza. Poprosze teraz o Wasze opnie - byc może cos jeszcze jest nie tak wiec bede bardzo wdzieczy za wszystkie uwagi. Z gory dzieki. Pozdrawiam!
ttaaddeekk Napisano 26 Lipiec 2003 Napisano 26 Lipiec 2003 wszystko wydaje sie być spoko daj jakieś powiekszenia... A i jak zrobiłeś takie fajne skrzydła.
xyrax Napisano 26 Lipiec 2003 Autor Napisano 26 Lipiec 2003 ...samo wnetrze skrzydla zrobilem z plane\'a a zylki na skrzydle z box\'a - bez jakiejs specjalnej magii:) Ciesze sie ze sie podobaja:)
xyrax Napisano 26 Lipiec 2003 Autor Napisano 26 Lipiec 2003 hmm... nie wiem czego dokladnie chcialbys zblizenie wiec strzelilem dwa zoom\'y losowo.
xyrax Napisano 31 Lipiec 2003 Autor Napisano 31 Lipiec 2003 Poprawilem pancerz i odnoza. Zrobilem jeszcze szkielet i lancuchy podlaczylem tez skore i narysowalem wagi - robal juz w pelni nadaje sie do animacji. Teraz zabiore sie za texturke. Pozdrawiam!
xyrax Napisano 30 Sierpień 2003 Autor Napisano 30 Sierpień 2003 Wreszcie znalazlem chwile czasu zeby zrobic texturki. Wprawdzie do konca nie jestem zadowolony z wersji finalnej ale i tak poprosze o Wasze opinie i komentarze. Pozdrawiam!
xyrax Napisano 3 Wrzesień 2003 Autor Napisano 3 Wrzesień 2003 Poprawiłem materiał na owadzie i oświetlenie. Pozdrawiam i do następnej bitwy!!!
Rekomendowane odpowiedzi