Napisano 25 Listopad 200519 l ok wiec przeniosłem swój nieszczesny rower do WIPa i zabrałem sie do przeróbek zgodnie z waszymi wskazówkami. Zacząłem od poprawienia kadru i ustawienia swiatła kluczowego, nic poza tym jeszcze nie ruszałem. Czyli oczywiści brakuje tu jeszcze paru swiateł i gruntownego przerobienia texturek, ale już teraz zamieszczam próbny render, żebyście powiedzieli co myślicie o tym teraz i dorzucilil jeszcze pare sugestii.
Napisano 25 Listopad 200519 l Ja bym dodał jeszcze pare szprych oraz zrobił coś ze siodełkiem może pogóbił sprężyny albo coś bo jakoś dziwnie to wygląda. Obowiązkowo przedni oldskulowy hamulec trzący o opone i chromowaną lampke z przodu. Jak byś mógł to daj jeszcze zbliżenie zamocowania tylnego koła bo troche dziwnie to wygląda. (o cieniach nic nie mówie bo rozumiem że to taki próbny rander :))
Napisano 25 Listopad 200519 l Model moim zdaniem gra. No napewno trzeba porawić światło. Co do textur roweru. Felki, rama, są zbyt matowe moim zdaniem. Zwiekszył bym refleksy materiału "Specular hightlights". A może lepiej do felg i ramy było by zastosowac materiały RayTraced? Odbijały by one światło i dały by złudzenie lakieru, podnosząc realizm sceny.
Napisano 29 Listopad 200519 l Autor No to zamieszczam kolejny render. Poprawiłem kadr na ile to było możliwe (biorąc pod uwage moje ograniczone umiejętności). Kamera dostała teraz standardowy obiektyw 35 mm i ustawiona w normalnej poziomej pozycji. Powalczyłem też ze światłami. Kluczowe stanowi target direct z cieniami typu Area Shadow; rozpraszające zwykły omni, do tego jeszcze sky light i light tracer. To na razie tyle. Czekam na dalsze sugestie co do opisanych wyżej aspektów i biorę sie do teksturek.
Napisano 29 Listopad 200519 l No ośfietlenie już całkiem fajnie. Ale texturki roweru, daj żeby się np w felgach coś odbijało albo w ramie:)
Napisano 2 Grudzień 200519 l Autor jeszcze raz poprawiłem oświetlenie i teraz myślę, że już naprawde jest dobrze i nie zamierzam już nic zmeniać. Popracowałem trochę nad texturami budynku i ciekaw jestem co sądzicie. Czekam na krytykę, może jest chociaż troche lepiej. Zabieram sie za zmiany w materiałach roweru, zgodnie z zaleceniami fachowców czyli Was. A póki co napiszcie co myślicie o nowych texturkach budynku.