Napisano 26 Listopad 200519 l Witam serdecznie Dlaczego kiedy renderuję Nokię w Rhino niekróre surfy, zwłaszcza te fillets się nie renderują, napewno są dobrze stworzone i joinem potraktowene... więc o so chozzi?:) Pozdrawiam
Napisano 27 Listopad 200519 l maxwell pod rhino ma problemy własnie z takimi rzeczami (jakiś bug tej wersji) jak filety etc - spróbuj przeskalować model - powiększ np z 500razy i wtedy sprawdz - niektórym to pomaga - np mi :]
Napisano 27 Listopad 200519 l MohSETH zapewne nie lubisz w maxie flipować odwróconych elementów w maxie i dlatego renderujesz maxwellem :) imo. ale jest na to sposób, jeżeli masz zainstalowane BonusTools to wchodzisz w menu Bonus > View > Advanced display settings > i tam włączasz 'Color backfaces' i 'Use back light'. kolor ustawiasz np na czerwony żeby rzucało się w oczy. dzięki temu będziesz mógł ew. flipować surfa odrazu po stworzeniu. maxwell tego nie renderuje bo mu normale nie pasują.
Napisano 27 Listopad 200519 l maxwell tego nie renderuje bo mu normale nie pasują bullshit :] dla mnei nie ma różnicy po lub przed flipem - skalowanie w moim przypadku pomogło bez flip'a.
Napisano 27 Listopad 200519 l no wiesz nie wiem jak w maxie ale w rhino to właśnie na to wygląda, tymbardziej że właśnie najczęściej fillety są źle flipnięte, ale pewnie masz rację :)
Napisano 27 Listopad 200519 l nie no nie pisze ze mam - tylk oze mi skalowanie pomagało a co do tych filetów to tak działało ale pod maxem - nie wiem w rhino takiego czegos jeszcze nei miałem tylk oze nextlimit napisał ze jest ten bug i ze to bug maxwella i skalowania ale pewnie masz rację