MohSETH Napisano 26 Listopad 2005 Share Napisano 26 Listopad 2005 Witam serdecznie Dlaczego kiedy renderuję Nokię w Rhino niekróre surfy, zwłaszcza te fillets się nie renderują, napewno są dobrze stworzone i joinem potraktowene... więc o so chozzi?:) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 27 Listopad 2005 Share Napisano 27 Listopad 2005 maxwell pod rhino ma problemy własnie z takimi rzeczami (jakiś bug tej wersji) jak filety etc - spróbuj przeskalować model - powiększ np z 500razy i wtedy sprawdz - niektórym to pomaga - np mi :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 27 Listopad 2005 Share Napisano 27 Listopad 2005 MohSETH zapewne nie lubisz w maxie flipować odwróconych elementów w maxie i dlatego renderujesz maxwellem :) imo. ale jest na to sposób, jeżeli masz zainstalowane BonusTools to wchodzisz w menu Bonus > View > Advanced display settings > i tam włączasz 'Color backfaces' i 'Use back light'. kolor ustawiasz np na czerwony żeby rzucało się w oczy. dzięki temu będziesz mógł ew. flipować surfa odrazu po stworzeniu. maxwell tego nie renderuje bo mu normale nie pasują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 27 Listopad 2005 Share Napisano 27 Listopad 2005 maxwell tego nie renderuje bo mu normale nie pasują bullshit :] dla mnei nie ma różnicy po lub przed flipem - skalowanie w moim przypadku pomogło bez flip'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 27 Listopad 2005 Share Napisano 27 Listopad 2005 no wiesz nie wiem jak w maxie ale w rhino to właśnie na to wygląda, tymbardziej że właśnie najczęściej fillety są źle flipnięte, ale pewnie masz rację :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 27 Listopad 2005 Share Napisano 27 Listopad 2005 nie no nie pisze ze mam - tylk oze mi skalowanie pomagało a co do tych filetów to tak działało ale pod maxem - nie wiem w rhino takiego czegos jeszcze nei miałem tylk oze nextlimit napisał ze jest ten bug i ze to bug maxwella i skalowania ale pewnie masz rację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi